A harcsa egészségügyi előnyei

Sokan élvezik a harcsa ízét, de számos egészségügyi ellátást is kínálnak. A tápláló halak bevitele az étrendbe segít felvenni a fehérje szükségleteit, és növeli a vitaminok, az egészséges zsírok és zsírsavak bevitelét. Vegye figyelembe a harcsait rendszeresen az étkezés tervezésében.

A 3-oz. A harcsa kiszolgálása 122 kalóriát és 6,1 g zsírt tartalmaz az Ön étrendjébe. A kalóriák alacsony mennyisége miatt ez egy népszerű választás az egészséges étkezési terv számára – a nők általában étkezésenként körülbelül 300-500 kalóriát igényelnek, és a férfiaknak körülbelül 400-600 kalóriára van szüksége, így jól illeszkedik és lehetővé teszi, hogy több Egészséges mellékételeket. A zsírtartalom is viszonylag alacsony, és kevés az telített zsír – 2 g. Kerülje el, hogy naponta több mint 16-22 g telített zsírt fogyasztson, túl sok a táplálkozásukban egészségügyi problémákhoz vezethet.

A harcsa ivása ízletes módja az omega-3 és az omega-6 zsírsavak bevitelének fokozására. Ennek a halnak egy adagja 220 mg omega-3 zsírsavat és 875 mg omega-6-ot tartalmaz. Nem találsz szövetségi iránymutatásokat ezeknek a zsírsavaknak a fogyasztásáról, bár az American Heart Association javasolja, hogy hetente többször is vegyen be halat étrendjébe, hogy növelje az étkezési zsírsavak mennyiségét. Mindkét tápanyag szerepet játszik a szív és a kognitív egészségben.

A 15,6 g fehérje egy harcsa-adagban biztosítja az összes olyan aminosavat, amelyet szervezetének szüksége van. Ez a kiváló minőségű, teljes fehérje segíti a szervezetet a sovány izomtömeg létrehozásában, és ezáltal javítja immunfunkciójának hatékonyságát is. A fehérjére is támaszkodhat, hogy energiát szolgáltasson, különösen akkor, ha a szervezet az összes szénhidrátot fogyasztja az üzemanyag számára.

Használjon egy harcsa-adagot, és a B-12-vitamin napi ajánlott bevitelének 40% -át veszi fel. A B-vitamin, a B-12-vitamin a harcsa kritikus fontosságú, hogy segítse a testet a bontásban az élelmiszerek eszik felhasználható energia, de ez a vitamin más funkciókat is. Anélkül, hogy elegendő B-12-vitamin lenne a táplálkozásodban, az idegfunkciód szenved, és letargálhatsz.

Majdnem minden hal higanyt tartalmaz, amely szennyeződés hatással lehet az idegrendszerre, de biztonsággal meg lehet enni harcsait, hacsak a vizek, amelyekben elkapják, különösen magas a higanyban. A Környezetvédelmi Ügynökség felsorolja a harcsait, mint az egyik leggyakrabban elfogyasztott, alacsony higany halat. Ennek ellenére korlátozza a halak fogyasztását 12 oz-ra. Hetente ajánlott csökkenteni az expozíciót. Ez különösen akkor fontos, ha terhes vagy, mivel a magas higanyszint károsíthatja a magzatot.

Alacsony a kalóriák és a zsír

Tartalmaz egészséges zsírsavakat

Biztosítja a teljes fehérjét

A B-12-vitamin forrásai

Alacsony a higany