A retek egészségügyi előnyei

Talán figyelmen kívül hagyja a retek a fodrász terméke bin, vagy soha nem tekinthető snack lehetőség. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja azonban arról számolt be, hogy a görögországi régiseket olykor értékelték, hogy az aranyszobrokat a képükre szabták. Különböző típusú retek, de ugyanolyan alapvető táplálkozási összetételűek. Egészségügyi előnyökkel teli, a retek megérdemli a második pillantást a menü választásaként.

A retek elfogyasztása segíthet elérni napi C-vitamin beviteli célját. Méretük miatt a retek magas C-vitamin tartalmú. A 1/2-csésze adag 8,6 mg, vagyis 14% ajánlott napi bevitel. A C-vitamin a szervezetben dolgozik, hogy újjáépítse a szöveteket, az ereket és fenntartsa a csontokat és a fogakat. Ez egy antioxidáns vitamin, amelyről beszámoltak, hogy küzd a sejtes károkkal szemben, ami rákos megbetegedésekhez és egyéb betegségekhez vezethet, a Maryland Medical Center szerint. A C-vitamin vízben oldódik, ami azt jelenti, hogy nem tárolódik a szervezetben, és naponta cserélni kell.

A fél csésze retek 1 g rostot tartalmaz, és bár ez nem tűnik sokat, valójában az ajánlott napi bevitel 4 százaléka, a CDC szerint. Ha a reteket szeleteljük és egy zöld salátával elfogyaszunk, további szálakat is szedünk. A Harvard School of Public Health jelentése szerint a rostanyag hozzáadásával csökkenti a cukorbetegség, a szívbetegség, a diverticulitis és a vastagbélrák kockázatát.

A retek olyan vegyületcsoportot tartalmaz, amelyet izotiocianátoknak neveznek, és amelyek bizonyítottan hatékonyak bizonyos rákos megbetegedések ellen. Az Indiában működő Jawaharlal Nehru Technológiai Egyetem kutatói a réti növény egyes részeinek emberi rákos sejtekkel szembeni vizsgálatát vizsgálták. A “Plant Foods For Human Nutrition” szeptemberi számában közzétett tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a retekagyban vagy a gyökérben lévő vegyületek a rákos sejtekben genetikai utakat hatnak, ami ráksejt-halált okoz.

Annak ellenére, hogy pozitív hatással vannak az egészségre, sokan nem adnak ételt az étrendjüknek, ha úgy érzik, hogy veszélyeztetheti a fogyást. A retek esetében a diétás barátja. A 1/2-csésze tészta szelet tartalma csak 9 kalóriát és 2 gramm szénhidrátot tartalmaz. A retek egyéb megfontolásai közé tartozik a további vitamin- és ásványianyag-tartalom is. A C-vitamin mellett a retek ftalátot, B-vitaminokat és K-vitamint, valamint alapvető kálium-, mangán-, magnézium-, kalcium-, vas-, foszfor-, nátrium-, réz- és cinkanyagokat is tartalmaz. A retek nyersen fogyasztható vagy főzve vagy levesben főzhető. A képzeleted a határ.

C-vitamin tartalom

Rosttartalom

Rákvédelem

Diétbarát