Gyömbér cukorkák és hányinger

Az emberek a keleti gyógyászatban gyomorként használták az émelygést évezredek óta. Gyakran ajánlott az over-the-counter vagy a vényköteles hányinger elleni szerek alternatívájaként, mivel ez nem okoz kellemetlen szájszárazságot és álmosságot, amelyet az ilyen gyógyszerek okozhatnak. A gyömbér is biztonságos a kemoterápiára és a posztoperatív betegekre és terhes nőkre.

A University of Michigan Egészségügyi Rendszer azt sugallja, hogy a gyömbérben található gingerol nevű antioxidáns hatással lehet arra, hogy csökkentse a szabad gyökök által okozott károkat az egész szervezetben. A Gingerol az emésztőrendszer oxidatív folyamataiból származó olyan termékek eltávolítására szolgál, amelyek az émelygés gyakori okai. A gyömbér segít meggátolni a gyomorban lévő receptorokat a kötődő szerotoninból, ami fokozott hányingerhez vezethet, ha szabadon kötődik.

Sok közös over-the-counter és vényköteles anti-motion betegség gyógyszerek kellemetlen mellékhatásokat okoznak, mint például szájszárazság és álmosság. Egy tanulmány, amely összehasonlítja a gyömbér hatékonyságát az akut hányinger tüneteinek kezelésére a gyakran előírt gyógyszerek, a scopalomine és a placebo esetében, azt mutatta, hogy a gyömbér hatékonyabb a placebónál, de kevésbé hatékony, mint a vényköteles gyógyszer. Azonban a University of Maryland Medical Center szerint sokan választják a gyömbért a vényköteles gyógyszereket, mert biztonságos a használata, és nem okoz mellékhatásokat. A cukorkák, például a cukorkák vagy a nyalókák népszerűek, mivel könnyű enni, és kellemesebbek, mint a nyers gyömbér.

A közelmúltban számos tanulmány készült a gyömbér hatásának vizsgálatára a kemoterápia okozta émelygés miatt. Ezek a vizsgálatok bizonyítékokat mutatnak arra vonatkozóan, hogy hasznos lehet a kemoterápia utáni kellemetlen érzést megfékezni, de ez nem csökkenti a hányás előfordulását – mondja a Maryland Egyetem Orvosi Központja. Suzanna Zick, a Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszerével foglalkozó naturopátiás orvos tanulmányaiban megállapította, hogy egyes kemoterápiás betegeknél a hányinger fokozott megkönnyebbülésről számol be, amikor a gyömbéres kapszulákat hagyományos anti-hányingeres kezelésekhez adják.

Sok terhes nő enyhe vagy súlyos hányingert tapasztal, különösen az első trimeszterben. Csakúgy, mint a mozgássérültség és a kemoterápia esetében, a gyömbér segíti a gyomor rendezését és csökkenti a kellemetlen érzést. A MayoClinic.com azt is sugallja, hogy a cukorka vagy a rágógumik, beleértve a gyömbért is, segítenek elfojtani a beteg érzését, amely a vasalóból származik a szülés előtti vitaminokban.

Zick azt sugallja, hogy a friss gyömbér gyökere, ha rágják, vagy az élelmiszerbe kerül, a leghatékonyabb az émelygés kezelésére. Szárított vagy porított gyömbér is jól működik, és bele lehet foglalni a könnyű enni cukorka és rágja. A Zick ajánlja az összetevők listájának olvasását, mielőtt gyömbér termékeket vásárolna, mivel sok csak ízesítőt tartalmaz, és nem tartalmaznak valódi gyömbért.

Miért működik

Gyömbéres cukorka és mozgásbetegség

Használat kemoterápia során

Gyömbér cukorka és terhesség

Mit keres