Hogyan kell kezelni a hátfájdalmat, amely a baba birtoklásából származik

Az új szülők az álmatlan éjszakákat és a gyakori pelenka változásokat várják, de sokan nem felkészültek a csecsemő napi óráiban tartására és hordozására irányuló fizikai kihívásokra. A hátfájás az új anyák és apák gyakori panasza. Vannak lépések, amelyeket megtehetsz, hogy enyhítsd a fájdalmadat, javítsd a testmekanikádat és csökkentsd a jövőbeli hátproblémákat, amelyek a baba szállítására vonatkoznak.

Fájdalomcsillapítás

Az enyhe vagy közepesen súlyos hátfájás kedvezően reagálhat az over-the-counter fájdalomcsillapítókra, mint például az acetaminofen vagy az ibuprofen. Beszélje meg kezelőorvosával, ha fájdalmai nem javulnak, bizonyos esetekben az orvosi rendelvényre ható fájdalomcsillapítók vagy az izomrelaxánsok megfelelőek lehetnek. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha szoptat, hogy olyan gyógyszert írhasson elő, amely biztonságos a csecsemő számára.

Pihenés

A jég vagy a hőcsomagok csökkenthetik a hátfájást. A forró fürdőben való áztatás szintén megkönnyebbülést eredményezhet. Ha császármetszés szülést szenvedett, győződjön meg róla, hogy kezelőorvosa megadta a balesetet, hogy folytassa a fürdőkádat.

Gyakorolj jó test mechanikát

A súlyos vagy túlterhelt izmok által okozott hátfájás esetén a masszázs gyors segítséget nyújt. Ugyanakkor jó módja annak, hogy egy új szülő lazítson.

Gyakorlat

A gyermek születése után ne próbáljon túl gyorsan visszatérni a normál tevékenységbe. Nem könnyű megtalálni az időt pihenni, ha csecsemőre gondoskodik. Egy kis öngondoskodás azonban segíthet a háztartásban a simán futó folyamatokban. A nőknek emlékezniük kell arra, hogy a késői terhességi hormonszintek megváltoztatják a szalagokat és az ízületeket, hogy lazítsanak, ezek a területek még a születés utáni hetekben is rugalmasabbak, és hajlamosabbak a sérülésre.

Kérdezzen családtagjait és barátait segítségért. A császármetszés főbb hasi műtét, és a nők, akik ilyen típusú születést tapasztaltnak, időre van szükségük a gyógyuláshoz. Orvosa követni fogja a fejlődést a szülés utáni időszakban. Kb. Hat hetet kell várnia a császármetszés után, mielőtt fokozatosan visszatérne a szokásos gyakorlatába.

Próbáld meg elkerülni a hosszú ideig való állást, mert ez extra nyomást gyakorol a hátára. Ha állni kell, pihenjen egy emelt felületen, például egy széken. Használjon lábtartót, hogy felemelje a lábát ülve.

Használjon megfelelő test mechanikát a baba és más tárgyak felemelésekor. A megfelelő technika a lábad helyett lábaid használata. Ne hajlítsa meg a derekát. Ehelyett, térdre hajlítva, és a lábaid felemeléséhez használd. Lehet, hogy sok nehéz, ismeretlen tárgyat felemel, például az autósüléseket és a babakocsit. Lassan mozogjon, és figyeljen az emelési technikájára, hogy elkerülje a sérülést.

A szoptatás alatt tartsa a hátát, és emelje fel a baba mellét. Ne hajolj rá, hogy a mellét lehessen a csecsemőre. Ülj le egy székben, egy határozott háttal, és használjon párnákat, hogy segítsen a helyes elhelyezkedésben. Ez időbe telhet megtanulni, a laktációs tanácsadó segíti Önt abban, hogy felmérje a kényelmetlenséget és javaslatokat tegyen a különböző etetési pozíciókra.

Hozd el a baba mellét a mellkasodhoz, mielőtt felemeli. Visszaesés előfordulhat, ha karjait kinyújtva vagy kanyargósodással, vagy oldalra forduláskor felveszi.

Dőljön hátra a gyermeke előtt, miközben becsípődik az autóülésbe. Ha kellemetlen helyzetbe kerülsz, akkor próbálod megkötözni az ülést, amikor az autó előtt állok. Ez a csavaró mozgás hozzájárulhat a kényelmetlenség visszaszorításához.

A testmozgás segít megépíteni a hátat támogató izmokat. Vegye fel orvosának engedélyét, mielőtt bármilyen új edzésprogramot megkezdenél. Kezdje gyengéd gyakorlatokkal, például kismedencei pattanásokkal és néhány perces enyhe nyújtással.

Gyakorlatok az izmok újjáépítésére a testtartás javítása érdekében, és segít elkerülni a hátfájást. A hasizmok kritikus támogatást nyújtanak a gerincviszonyokhoz. Terhesség alatt a hasi izmok gyengülhetnek vagy elkülöníthetők. A császármetszésnél a váladék izomrétegeiben metszés történik.

Próbálja meg visszatérni a terhességi súlyához a gyermek születése után. A túlsúlyos emberek általában gyakrabban fordulnak elő hátfájással, és nagyobb kockázatot jelentenek a különböző egészségügyi problémák miatt. Kérje a szülészorvosát vagy a háziorvost, hogy tanácsot adjon egy étkezési tervről. Ha szoptat, naponta több kalóriát kell fogyasztania, mint a terhesség előtt.