Hogyan lehet az újszülött aludni egy kiságyban?

Az újszülöttek abszolút örömöt jelentenek. És míg a legtöbb újszülött naponta 14-18 órát alszik, a szülők gyakran sok kihívással szembesülnek, hogy elaludjanak. Bár néha könnyű egy újszülött elaludni a karjaiban, a kihívás akkor jön létre, amikor megpróbál egy kiságyat egy kiságyba aludni. Mivel a csecsemők 9 hónapot töltenek anyjuk méhében, sokkal inkább szívesen alszanak kényelmesen. Ha egy csecsemő aludni egy kiságyban, mindenkinek jobb éjszakai alvást biztosít, így könnyebbé válik a nap folyamán. Idővel és kitartással segítheti a baba elaludni saját ágyában.

Várjon, amíg a baba megmutatja az alvás készségének jelét, hogy bedobja a gyermekágyba. A Stanford-i Lucile Packard Gyermekkórház megmagyarázza, hogy ha egy kisbabát aludni a gyermekágyban, amikor aktívnak, játékosnak vagy fáradtnak érzi magát, akkor ez csak tovább izgatja. Ha az alvás készségére utaló jeleket vár, mint például a szemét dörzsölése, ásítás és az alvás korai szakaszában való elhagyása, akkor könnyebb lesz a baba békésen elaludni a gyermekágyban, mert már fáradt.

Helyezze a kiságyat a hálószobába, hogy az újszülött tisztában legyen a jelenlétével. A csecsemő kiságyban alvó legfélelmetesebb része általában nem a bölcső, hanem az a tény, hogy nem tudja, hol van anyja és apja. Ha bedobja a babaágyat a hálószobájába, akkor képes lesz felismerni, hogy éjszaka van vele, és kényelmesen érezheti magát, könnyebbé téve, hogy elaludjon.

Kényelem a puha zenével, a sötétséggel és a mobiltelefonokkal. A Lucile Packard Boston-i Gyermekkórháza azt javasolja, hogy egy kipárnázott állatot ne helyezzen a babaágyba, mivel ez fulladásveszélyt jelenthet.

Menj a bölcsőjébe, hogy időről időre ellenőrizze, ha sír, megnyugtatja a kiságyban, majd visszamegy a saját ágyához vagy a mindennapi feladatokhoz, hogy megtanuljon nélkülözni magának a kiságyban. Jodi Mindell, a Szent József Egyetem pszichológia professzora elmondja a New York Timesnak, hogy a szülőknek következetesen kell viselkedniük, amikor a csecsemő elalszik a kiságyban. Azt javasolja, hogy ellenőrizze a babát, és megnyugtassa, amikor sír, de aztán elment, hogy végül megtanuljon saját magának elaludni. Bár úgy tűnhet kegyetlen, hogy egyedül marad egy sírni baba egy ideig, ez a megközelítés hangsúlyozza, hogy a baba hamarosan alkalmazkodni fog, és megtudja, hogy a bölcső ideje azt jelenti, hogy ideje aludni.