Hogyan lehet egy 18 hónapos kisbabát éjszakára aludni

Sok szülőnek szembe kell néznie a problémákkal, amikor megpróbálják elaludni gyermekeiket. A csecsemõk és kisgyermekek szülõi esetében a legfontosabb cél az, hogy a gyermek egész éjjel aludjon. Míg a fiatal csecsemőknek többször is ébredniük kell az éjszakában, amikor egy gyermek 9-12 hónapos kortól ér el, az éjszakai alvás ésszerű elvárás lesz. Ugyanakkor, ahogyan a gyerekek elérik a fizikailag az éjszakai alvás állapotát, a gyermekek érzelmi igénye a függetlenség és az autonómia számára problémákat okozhat. Szerencsére lépéseket tehet, hogy ösztönözze a kisgyermekét, hogy aludjon és aludjon.

Tartsa a kisgyermekét a nap folyamán. Ha gyermeke nem fizikailag aktív, akkor éjszaka felduzzasztja az energiát, ami nagyon nehéz lesz aludni.

Éjjel megfigyeljük gyermekét, hogy azonosítsuk, mikor álmos lesz. E megállapítás alapján következetes időre van szükség az ágyhoz. Ne várja meg, hogy gyermeke túlzásba és féktelenül kezdjen el lefekvés előtt.

Értékelje a gyermek alvási környezetét. A területnek sötétnek, csendesnek és kényelmes hőmérsékletnek kell lennie. Győződjön meg róla, hogy a gyermek alvási ruhája kényelmes és jól alkalmazkodik az időjáráshoz.

Hozzon létre egy lefekvési rendszert, amely ideális esetben 15-20 percet vesz igénybe. Válasszon olyan nyugtató tevékenységeket, mint például olvasás, éneklés vagy fürdés. Győződjön meg róla, hogy miután beállított egy rutint, maradsz vele. A konzisztencia fontos.

Engedélyezze gyermekének az éjszakai alvási szokásait, például pizsamát, vagy énekelni. Ha a gyermeke számára lehetőséget kap arra, hogy beléphessen, lehetővé teszi számára, hogy érezze a strukturált függetlenség érzését.