Hogyan lehet felépíteni a spermiumot

Talán készen állsz egy család elindítására, és hónapok óta próbálsz elképzelni egy csecsemőt. De az erőfeszítéseid az út mentén esnek. Ezen a ponton arra gondolhatsz, vajon van-e valami bajod a férfiasságoddal kapcsolatban, mégsem vagy hajlandó orvoshoz. Soha ne félj, vannak olyan lépések, amelyeket megtehetsz, hogy megnöveli a fogamzási esélyeit a spermiumszám növelésével.

Hogyan építsünk fel spermaszámot?

Ellenőrizze a súlyát. A Mayo Klinika szerint, ha túlsúlyosak vagytok, a reproduktív hormonjait kiegyensúlyozod. Ez csökkentheti a spermium számát és a fogamzási esélyeit. A megfelelő súly meghatározásához olvassa el az alábbi erőforrás linket.

Csökkentse stresszét. Túl sok stresszel csökkentheti a spermium számát. Növelje szintjeit, hajtson végre stresszcsökkentő technikákat, mint például a meditáció, a mély lélegzés és a jóga. Minél nyugodtabb vagy, annál magasabb a spermium száma.

Maradj ki a melegből. A Mayo Clinic szakemberei azt mondják, hogy a 102 fokos vagy annál magasabb hőmérsékletű víz, például a forró kádak vagy fürdők, csökkentheti a spermium számát. Továbbra is elmondják, hogy a szaunák és gőzkamrák ugyanolyan hatást fejthetnek ki.

Viseljen laza ruházatot. A szoros ruhák, például a fehérnemű, növelhetik sólymég hőmérsékletét, minél magasabb a sólyom hőmérséklete, annál alacsonyabb a spermaszám. A rövidnadrágok helyett válaszd a boxereket. Ha lehetséges, kerülje a laptopok használatát is, mivel a számítógépből származó hő hozzájárul a koponyájához.

Hagyja el a szteroidokat. Még ha a célod az is, hogy az Atlanti-óceán ezen oldalán található legnagyobb izmokat állítsd össze, ne használj szteroidokat, hogy ez megtörténjen. Az anabolikus szteroidok a legtöbb esetben nem csak illegálisak, ezért a herék zsugorodnak, és csökken a spermium száma.

Szünetet tartani. Meg kell engedned, hogy a spermium ideje felépüljön az ejakuláció után. Ha alacsony spermiumszámmal szenved, tartózkodjon a szexuális kapcsolattól és a maszturbációtól mindhárom ejakulációra vonatkozóan három napig.