Hogyan befolyásolja a parkour a testet?

A Parkour olyan extrém sport, amely a legközvetlenebb útvonalon keresztül mozoghat az egyik pontról a másikra: ugrás, boltozat, ugrás, gördülés és így tovább. Parkour nem strukturált, vagyis a manővereket és a mozdulatokat nem előre kiválasztják, hanem inkább a környezetükre és a jelenlévő akadályokra reagálnak. A Parkour fizikailag igényes és néhányan részt vesznek benne, mint a hagyományos edzőtermi edzések alternatívájaként. A szervezet a parkour igényeihez igazodik, ha következetesen teszel.

Szív-és érrendszer

A szív- és érrendszerünk tartalmazza a szívét, a tüdejét és az ereket. Felelős a szövetek új, oxigénes vérének és a hulladéktermékek eltávolításáért. Az izmok több oxigént igényelnek, és hosszabb ideig tartó tevékenység során több hulladékot termelnek, ezért a kardiovaszkuláris rendszernek keményebben kell dolgoznia, hogy szivattyúzzon a vérből a szövetekbe és a szövetekből. A Parkour az Ön szív- és érrendszerét megadóztatja, ezáltal a pulzusszám és a vérnyomást növeli. A krónikus cardiovascularis edzés növeli a maximális pulzusszámát, csökkenti nyugalmi szívét és csökkenti a pihentető vérnyomását. Az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy a felnőttek legalább 30 percet mérsékelten intenzív kardio hetente öt nap, vagy 20 perc nagyon intenzív kardió három napot töltsenek végre heti. Forduljon orvosához, mielőtt elkezdené parkour vagy egyéb új fitness programot.

Az izmok

Az izmok erőt termelnek, ami az ízületek mozgását eredményezi. A Parkour adókat ad az izmoknak, és az izom erejét, erejét és kitartását igényelheti, attól függően, hogy melyik a fitnesz és milyen manővereket választasz. A National Strength and Condtioning Association meghatározza az erősséget, mivel az erő maximális ereje egy adott sebességgel. Az erõsítmények magukban foglalják a parkour manõvereket, mint például az akadály felhúzását. A hatalom képes gyorsan előállítani a gépet, és magában foglalja a parkour ugrást, ugrást és boltíveket. Izmos állóképesség szükséges az alacsony intenzitású mozgásokhoz, amelyek kis pihenéssel ismétlődnek és különösen fontosak a mag és a rotátor mandzsetta bevonásával járó testtartások számára. Az a mód, ahogyan a parkour befolyásolja az izmaidat, függ a parkour stílusához szükséges erő, erő és izomviszonyok mennyiségétől. A Parkour-stílusok, amelyek nagyobb erőt és energiát tartalmaznak, eredményezhetik az izom-nyereséget, mivel több fehérjét helyeznek el az izomrostokba, növelve az izmok képességeit. A Parkour-stílusok, amelyek nagyobb izomállóságot eredményeznek, nagyobb izomokat eredményezhetnek – és mikroszkopikus változásokat eredményezhetnek, amelyek az izmok hatékonyabb energiát termelnek. A Parkour stílusok, amelyek az izmos állóképességre összpontosítanak, nem eredményeznek majdnem annyit az izomnövekedésnek, mint azoknál, akik erősebbnek és erőnek támaszkodnak.

Csont és kötőszövet

A csontok és a kötőszövetek minden parkour manőverezés során megtapasztalják a stresszt. A mérsékelt stressz nem káros az egészséges csontokra és a kötőszövetekre – és ténylegesen a szervezetedet teszi erősebbé, így jobban képesek kezelni a következő parkour ülésed stresszét. A korábban ülő emberek és a mozgásszervi problémákkal küzdőknek nagyon óvatosnak kell lenniük, mivel túl sok stressz túl gyorsan okozhat sérülést. Az extrém mozdulatokat, amelyek magukban foglalják a magas tárgyak ugrását vagy elcsúszását, csak rendkívül egészségügyi, illeszkedő, jól képzett és fejlett sportolók végzik el, akik tökéletesítik a leszállási készségüket.

Idegrendszer

Parkour egy gyors ütemű fegyelem, amely óriási készségeket és koordinációt igényel. Az idegrendszer folyamatosan érkezik a szemétől, fülétől, a vestibularis rendszertől, a bőrtől és az inaktól, és ezt a bevitelt használja az izomösszehúzódásokra és mozgásokra vonatkozó döntések meghozatalára. Idővel az idegrendszer a parkour igényeihez igazodik. Ez a sport-specifikus fejlesztéseket eredményezheti a finom és a bruttó motorfunkció terén. Dr. Len Kravitz, az Új-Mexikói Egyetem szerint a cardiovascularis tevékenységek, mint a parkour, javítják a felnőttek kognitív funkcióját.