Hogyan lehet megfőzni a bőr nélküli csirkecombokat

A legtöbb hagyományos sült csirkehús elhagyja a bőrt a madáron. Nem csak a kenyérsütést segíti a hús, de a bőre sok ízű. A szív-egészséges szakácsok azonban a bőr nélküli csirke felé haladnak, mint a zsír és a kalória csökkentésére.

Bevonat

Annak ellenére, hogy a combok bőrmentesek, a csirkemellel még valamilyen fajta kenyérrel is bevonhatod. Ehhez áztassa a csirkecombokat tejben, írószerrel vagy fél és fél órával a hűtőszekrényben. Keverjük össze a bevonat kiválasztását. Négy csésze lisztet paprikával, cayenne borssal, fekete borssal és sóval főzött, de játsszon a fűszerpaplannal, hogy megtalálja tökéletes ízkombinációját. Távolítsa el a combokat a hűtőből és a kotróhálót a választott bevonatból. Rázzuk fel a fölösleges mennyiséget, és helyezzük a tányérra, amíg sütésre készen nem állunk.

Olaj

Amikor a csirkét előkészítették, töltsön ki egy nagy serpenyőt körülbelül egy hüvelyk repce, földimogyoró vagy napraforgóolajjal. Ezek az olajok viszonylag alacsonyak a telített zsírokban, ezért a sütés nem annyira egészségtelen, mint más olajokkal, ám eléggé ízletesek ahhoz, hogy ne változtassák meg a sült csirke ízét. Melegítsük fel az olajat közepes magas hőmérsékleten, amíg eléri a 375 F-ot.

Időzítés

Ha csont nélküli csirkecombokat használ, 7- 8 perccel oldalanként sütjük, amíg a bevonat aranyos és ropogós. Ha csontos combokat használ, csökkentse a hőt 325 F-ra és szárítsa 10-12 percig oldalanként. Távolítsa el az olajat, és csavarja le a sütőlapra egy drótbetétre a felesleges olaj eltávolítása érdekében.

Hőmérséklet

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma azt javasolja, hogy az összes baromfit egy belső hőmérsékleten tartsuk be, 165 F-ot. Kevesebb, mint ez a hőmérséklet, olyan kórokozókhoz vezethet, amelyek élelmiszer-eredetű betegséghez vezethetnek. Ha a combok nem éri el ezt a hőmérsékletet, folytassa a főzést további egy perccel vagy 2 oldalanként.

A maradék combokat hűtsük légmentes tartályba a főzés után 2 órán belül. A sült csirkecombok körülbelül 3-4 napig tartanak a hűtőszekrényben. A fagyasztóban tárolt csirkékért dobja ki kb. 4 hónap elteltével. Bár a csirke nem fog elrontani, a minőséget ezúttal hitnek találja.

Tárolás