A narancshéj egészségügyi előnyei

A narancs a leggyakrabban termesztett gyümölcs a világon, a Purdue Egyetem Kertészeti és Tájépítészete szerint, és a gyümölcshús nem az egyetlen előnyös. A grillezett narancshéjat, amit narancssárgának is neveznek, hozzáadódik az ízesítőanyagokhoz, és számos tápanyagot, tisztítóhatást és potenciális orvosi felhasználást is kínál.

Tápanyagok

A nyers narancshéj 1,5 g fehérje, és kálium, riboflavin és az A-vitamin forrása. A narancs a kalcium forrása, amely hozzájárul a csont és a fog egészségéhez. A Purdue Egyetem Kertészeti és Tájépítészete szerint 100 gramm étkezési narancssárga gyümölcs 40 mg kalciumot tartalmaz, míg ugyanannyi narancshéj 161 mg kalciumot tartalmaz.

Béta karotin

A narancshéj béta-karotint, narancssárga és sárga gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. A béta-karotin a szervezetben az A-vitaminná alakul, ami az Ön immunrendszerére, valamint a látás egészségére nézve előnyös. A University of Maryland Medical Center szerint a béta-karotin egy antioxidáns, amely segít megvédeni a szervezetet a szabad gyököktől, amelyek sejtkárosodást okozhatnak.

Tisztítás

A narancssárga héj külső rétegében narancsszínű olaj található. Ez az illóolaj használható szappanokban és vízmentes kéztisztítókban. Az olaj oldószer, így hatékonyan tisztíthatja a bőrt veszélyes vegyi anyagok használata nélkül. Az illóolajok és a tisztítószerek illatául szolgáló narancsolajat is használják.

Egyéb egészségügyi felhasználások

A keserű narancssárga szárított héjat orvoslásban használják. A Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer szerint 1 grammos, 2 g szárított héjat 3 csésze vízben, hogy teát készítsen, segíthet enyhíteni az emésztési zavarokat és a gyomorégést. Az aranyszínű héjat az álmatlanság és a hashajtó kezelésére is használják. Feltétlenül kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen gyógyászati ​​célra használna narancshéjat.