Hogyan irányíthatja a nemi hajtóerőt

A lelki utazáson részt vevő emberek esetleg szeretnék ellenőrizni a nemi szerepüket, hogy kevésbé világi célokra összpontosítsanak. Más személyek azt találják, hogy túl aktív szexuális kapcsolata szinkronban van partnere szexuális meghajtójával, vagy ha nincsenek partnereik, a magas nemi hovatartozás csak frusztrációt okozhat. A libidót egyszerűen megváltoztathatja életmóddal. A magas nemi hajtóerő nem feltétlenül egy rossz impulzus, ha talál egy módot arra, hogy az életében működjön.

Beszéljen orvosával a szexuális viselkedéséről. A szokatlanul magas szexuális hajtóerő, más néven hiperszexualitás vagy nymfománia, súlyos betegség, például bipoláris zavar vagy mellékvesekéreg jele lehet. Ha kezelőorvosa gyanítja, hogy szexuális függőséggel rendelkezik, akkor egy pszichológushoz vagy terapeutahoz fordulhat. Gyógyszerek is rendelkezésre állnak a libidó csökkentésére.

Tekintse meg az okait annak, hogy csökkenteni szeretné a nemi hovatartozását. Ha vallási okokból szeretné ellenőrizni libidóját, beszéljen lelki tanácsadójával segítségért. Ne légy zavarban, mert valószínűleg korábban foglalkozott a témával. Ha kapcsolatban állsz, őszintén beszélj partnereiddel a kölcsönös vágyról vagy a szexuális várakozásokról.

Kerülje a szexuális ingerlést. Ne tekintse meg a pornográfiát vagy olvassa el az explicit könyveket. Ügyeljen a gondolataira, hogy lássa, vannak-e olyan konkrét tárgyak, beállítások vagy emberek, amelyek szexuális reakciókat váltanak ki benned és elkerülik a lehető legtöbbet.

Csatlakoztassa a testet sportoláshoz, testmozgáshoz vagy jóga. Tartsa testét elfoglalt és aktív, hogy ne érzed fizikailag frusztrált attól, hogy nem szexelsz.

Ne maszturbálj. Ha úgy érezzük magunkat, hogy felélénkült, gondolkozzunk a nem szexuális képekről, és próbáljunk magunkat egy másik tevékenységbe, amíg az érzés el nem telik.

Folytassuk a nem szexuális kapcsolatokat az emberekkel. Vegye fontolóra, hogy utazzon vagy új hobbiját vegyen együtt a partnerével különböző módon. Csatlakozzon klubokhoz vagy önkénteshez. Még mindig elégedett kapcsolatai vannak szex nélkül.

Tartsd távol az alkoholtól vagy a kábítószerektől, különösen, ha úgy érzed, hogy csökkentik a tiltásokat, és valami olyasmit teszel, amit később megbánni lehet.