Hogyan kommunikálhat hatékonyan partnerével

Nem számít, mennyi ideig tartott együtt a társával, még akkor is kis érvek alakulnak ki, amikor a kommunikációs készségek hiányoznak. A te hatástalan kommunikációs szokásai miatt partnere visszavághatja a sértéseket, visszavonulhat a helyzetből, vagy akár érzelmileg eltávolodhat tőle, figyelmeztet Preston Ni kommunikációs professzornak a “Pszichológia ma” című cikkében: “Szegény kommunikátor vagy hogyan javítható?”. Az egészségesebb kapcsolatért tanuljon több stratégiát, hogy javítsa a beszélgetést az Ön és a szeretett személy között.

Tudja, mit ne mondjon

Próbálja korlátozni a “te” szó használatát, javasolja Ni. Gyakran az emberek ezt a szót használják, ha hibásan ítélik meg vagy ítélik meg partnerüket anélkül, hogy észrevették volna. Például azt mondhatja: “Nem is hallgatsz.” Ez viszont arra készteti partnereit, hogy védekező álláspontot szerezzen. Jobb lenne azt mondani, hogy “kommunikálni kell”, vagy “nem hiszem, hogy tisztázatlan vagyok.” Ni azt is javasolja, hogy elkerüljék az általános feltételeket, például “mindig” és “soha”, amelyek általában kísérik túlzás vagy overgeneralizations. Például, cserélje ki, “Soha nem mossa meg az ételeket” a “Az edények felhalmozódnak újra.

Figyeljetek

Bár a kommunikáció létfontosságú része, a hallgatás kicsit trükkösebb, mint ahogy a legtöbb ember feltételezi, figyelmeztet John M. Grohl pszichológushoz a “Psych Central” című cikkben: “Kilenc lépés a jobb kommunikációért ma”. Ha már most arra koncentrál, hogy mit fog mondani legközelebb, mielőtt partnere befejezte a nyilatkozatát, akkor kockáztatja, hogy hiányzik az üzenetében. Ehelyett, mielőtt reagálna, kényszerítse magát arra, hogy ismételje vagy parafuzálja azt, amit ő mondott. Ha azt mondja: “A ház válik rendetlenné”, átírja egy kérdésre: “Gondolod, hogy tisztítanunk kell?

Őszintének lenni

Gyakorolja az őszinteséget magával és partnerével, emlékeztet Groholra. Például, akkor kiabálhatsz a partnerednél, ha egy pár italt szeretsz a nővérével, amikor a tényleges probléma az, hogy úgy érzed magad, hogy elhagyod magad vagy magányos. Mielőtt azzal vádolnád őt, hogy felelőtlen vagy elviselhetetlen, vegyél egy pillanatra, hogy írd le az érzelmeidet papíron. Ahogy írsz, lehet, hogy felfedezed, hogy a probléma, amellyel szembenézel, nem az, aminek látszik. Kövesse igazán bizonytalanságát a partnerével, és együtt dolgozhat velük.

Nézd meg a Nonverbal Cues-et

Mind a teste, mind a partner teste folyamatosan kommunikál, akár beszélsz, akár nem. Gyakorold a partnered nemverbális jelöléseit, hogy felvehesse azt, amit nem mond, javasolja a HelpGuide.org cikket: “Hatékony kommunikáció”. Talán amikor elrejtette a haragját, az ujjával elkezdi játszani az érdeklődést. A saját testbeszéded is jobban tudatosuljon, nehogy vegyes jeleket küldj. Például, ha barátságos kommunikációt szeretne, győződjön meg róla, hogy a testbeszéd nyitva van – a karjaid nincsenek egymástól, és a szeme állandó és nyugodt.