Házi étkezés utánpótló fehérje rázza meg

A táplálékcsere-remegés sikeresen ösztönözheti a folyamatos fogyást és a jobb egészséget, de nem mindig táplálóak vagy töltődnek. Sok rázás-keveréket kiegészítenek fehérjékkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, de a kiegészítők nem mindig olyan hatékonyak, mint az egészség- és táplálkozási előnyök. Amikor saját és a természetes összetevőket rázza meg, mindazonáltal rendelkeznie kell azzal a hatalommal, hogy pontosan ellenőrizhesse, mit isznak, és hogyan segíthet a céljainak elérésében.

A porított és palackozott fehérje-rázások jellemzően olyan fehérje-izolátumokból készülnek, amelyek savóból vagy növényi eredetű forrásokból származhatnak, mint a szója, a kender, a borsó vagy a rizs. A fehérjeizolátumok természetesen nem édesítenek, ezért a kereskedelmi forgalomban lévő rázóelegyeket finomított cukorral vagy cukorhelyettesítővel egészítik ki, hogy ízletesek legyenek. Ha azonban saját proteinjét rázza meg, akkor kihagyhatja azt a hozzáadott édesítőszert, és helyettesítheti a gyümölcsöt.

Nehéz megverni a kereskedelmi forgalomban felajánlott fehérje mennyiségét házi verzióval. Egy 30 g-os sóporban például 23 gramm fehérjét kapsz mindössze 110 kalóriaért. A tejet és a standard joghurtot lényegesen kevesebb fehérje van egy pohárban, de a görög joghurt összehasonlíthatja. Egy pohár zsírmentes változat 130 kalóriát és 23 gramm fehérjét tartalmaz – plusz, ha görcsös joghurt alapú rázkódást készít, akkor a probiotikum és a kalcium előnyei lesznek. Egy másik lehetőség a kereskedelemben lévő fehérjepor használata a rázás alapjaként, és számos egész élelmiszer-összetevő hozzáadása.

Természetesen, ha nem igényel annyi fehérjét, mint a fehérjepor-ajánlatok, akkor más bázist is használhat a rázogatáshoz, például tejelő tejet, rendszeres joghurtot vagy növényi tejet. Édesedést, táplálékot és vastagságot adj hozzá félig érett banánnal. Ha azt szeretné, hogy az étkezés cseréje desszert jellegű legyen, keverjünk némi cukrozatlan kakaóport vagy egy evőkanál mogyoróvajjal. Ha jobban szeretne a rázkódást, mint egy gyümölcsbordát, adj hozzá egy marék friss vagy fagyasztott bogyót. A végterméket hidegen tartva keverje össze az összes kiválasztott összetevőt egy marék zúzott jéggel.

Az Everett Clinic Endocrinologist Dr. Michael Tamber elmondta a HeraldNetnek, hogy az étkezés helyett alkalmazott fehérje rázásnak 100-150 kalóriát, legalább 10 gramm fehérjét, legfeljebb 2 gramm zsírt és “néhány” gramm hozzáadott cukrot kell tartalmaznia. A rázáscsökkentés az ételek cseréjéhez nagy különbség lehet. A 2010-es “Diabetes / Metabolizmus Kutatások és Vélemények” című, egy évig tartó tanulmányban, akik alacsony fehérjetartalmú táplálékban fogyasztották a magas fehérjetartalmú étrendet, több testsúlyt és zsírtartalmat vesztettek el, mint azok, akik csak kalóriát redukáltak. Mielőtt bármi radikális változást hozna a jelenlegi étrendjében, kérje orvosa jóváhagyását.

Shake Composition

Protein bázisok

Egyéb hozzávalók

Rázza az ételeket