Hogyan kell bővíteni a tüdő kapacitását

A tüdőkapacitás fontos a sportolók, a zenészek és a légzőszervi megbetegedések gyógyulásában. A fitnesz szintjétől függően számos különböző gyakorlatot használhat a tüdejének kibővítésére. Naponta végezhet tüdõgyakorlatokat, de mint minden edzéshez, ne taszítsa magát túl messze a kényelem szintjétõl. A tüdő túlszaporodása légszomjat, szédülést vagy eszméletvesztést okozhat. Forduljon orvosához, mielőtt elkezdené a tüdõképességet.

Üljön egyenesen egy kényelmes székbe, anélkül, hogy megérintene a háttámlához. Helyezze mindkét kezét a mellére és a hasra, hogy érezze, hogy emelkednek és esnek, amikor belélegzik és kilépnek.

Lélegezz be olyan mélyen, amennyit csak tudsz, érezve a hasad emelkedését, ahogy tüdeje levegővel telik. Húzza le a lélegzetét, így három másodpercig lélegzik, két másodpercig tartja a lélegzetét, majd három másodpercig lélegzik. Ismételje meg ezt a folyamatot 20 lélegeztetésre.

Lélegezz be olyan mélyen, amennyit csak tudsz, ezúttal érzésed a mellkasod felemelkedése, ahogy tüdeje levegővel telik. Fókuszban kell tartani a mellkasodat, nem pedig a hasba terjeszkedni, mint belélegezni. Időre lélegezni, hogy három másodpercig belélegezzen, két másodpercig tartsa a lélegzetét, majd három másodpercig lélegzik. Ismételje meg ezt a folyamatot 20 lélegeztetésre.

Inhaláljon először azzal, hogy koncentrálja a hasát, és folytassa a belégzést, miközben koncentrál a mellkas kiterjesztésére. Tartsa ezt a lélegzetet két másodpercig, majd kilégzés, koncentrálva a mellkas elsüllyedésére, majd a hasra. Folytassa ezt a folyamatot 20 lélegeztetésnél.

Inhaláljon mélyen teljesen a tüdejét, majd ürítse ki a tüdejének teljes tartalmát az üres ballonba. Nem kell a léggömböt teljesen felrobbantani, összpontosítani annyi levegőt fújni, amennyit csak egyetlen lélegzetben tudsz beléptetni. A léggömb ellenállása segít megerõsíteni és kiterjeszteni a tüdejét.