Hogyan lehet rögzíteni a sós sonkát

A szokványos sonkák sok esetben megfelelnek, de alkalmanként egy különleges “country ham” alkalmanként vagy ajándékként belép a hűtőbe. Ezeknek a különleges sonkáknak köszönhetően a földimogyoró és a hosszú, száraz gyógymód köszönhetően szilárd szerkezetű és ízletes. Az országsárgák hordozhatnak egy penészgombást, amelyet a mészáros gyakran eltávolít. Ők is meglepően sósak a gyógyító és a dohányzás folyamatai miatt, amelyek gazdag ízvilágot adnak nekik. Ezeknek a sonkáknak a megsemmisítése különleges kezelést igényel.

A sonkát 24-30 órán át áztassa nagy mennyiségű tepid vízben. Az áztatás eltávolítja a felszíni sót, amely időnként látható a kristályok a bőrön vagy a héjában a sonka.

12-15 óra múlva változtassa meg a vizet a só maximális mennyiségének eltávolítása érdekében. Ha a sonka rendkívül sós, gyakrabban cserélje ki a vizet, ha egy söpredék keletkezik a felületen.

Távolítsa el a sonkát a kannából, és dobja el az áztatást. A maradék penész eltávolítása céljából a sonkát egy langyos vízzel mossuk zöldségkefével.

Mossa le és szárítsa meg a vízforralót. Helyezzen egy kerek tortát vagy egy más állványt, amely alul fekszik, és tartsa a sonkát a vízforraló alján. Helyezze vissza a kannát és a sonkát a tűzhely felső égőjére.

Töltse fel a vízforralót hideg vízzel, és forraljuk fel. Pároljuk a sonkát kb. 20-30 percig, amíg a hús fork-tender. Húzza fel a sózott zsírt, amely a tetejére emelkedik, miközben a vízforraló felszívódik. A sonka belső hőmérséklete elérheti a 150 fokot.

Távolítsa el a sonkát a kannából a húsvarral és húzza le a hátat. Távolítsa el a zsír minden, de 1/2 hüvelykét filé késsel.

A kövérséget átlósan, a szegfűszeggel, a mázzal, és a sonkát pörkölő serpenyőben, üvegezett oldalával felfelé, előmelegített 350 fokos Fahrenheit sütőben adjuk hozzá.