Mennyire fontos az ivóvíz terhes?

A legtöbb ember hallotta ajánlásait, hogy naponta nyolc pohár vizet inni, de ez kihívást jelenthet, különösen a várandós nők számára, akik teherbe esnek. A víz vizelésére való törekvés valóban megéri. A víz létfontosságú az alapvető testfunkciók fenntartásához, segít a baba egészségesebbnek, ha teherbe esik, és javíthatja a termékenységet.

Víz és egészség

Az egészségi állapota fontos szerepet játszik abban, hogy terhes lesz-e. A termékenység a test egészséges tojás előállítására képes. A súlyosan alultáplált vagy egészségtelen nők egyáltalán nem ovulálnak. Ha elegendő mennyiségű vizet fogyaszt, növeli az általános egészségét, ami növeli a termékenységet.

Víz és implantáció

Miután a tojást megtermékenyítették, meg kell utaznia a méhbe, és be kell implantálni. Sok megtermékenyített tojás nem implantálódik, ami nagyon korai vetélést eredményez. A nők gyakran hibáztatják ezeket a vetéléseket az ő korukra. A víz fontos szerepet játszik ebben a folyamatban, mivel a víz szükséges a sejtosztódáshoz, az anyagcseréhez és a reprodukcióhoz. A méhfal sejtjeinek egészségeseknek kell lenniük ahhoz, hogy a tojás implantálódjon. Az ivóvíz egyszerű módja annak, hogy biztosítsa a méh egészségét.

Víz és tápanyagok

Az egészséges tojás nagyobb valószínűséggel eredményezi az egészséges terhességet. Ebben a folyamatban a víz alapvető szerepet játszik. Anélkül, hogy elegendő víz lenne, a szervezet nem képes feldolgozni a tápanyagokat és a hormonokat. Mivel a termékenység nem létfontosságú a női egészség szempontjából, a szaporodási rendszer először szenved, ha egy nő krónikusan dehidratálódik.

Fetális egészség

Neurológus Lise Eliot beszámol arról, hogy a terhesség első heteiben döntő szerepet játszik az embrionális és magzati egészségi állapotban. Ez az az idő is, amikor egy nő valószínűleg nem tudja, hogy terhes. Az ivóvíz megpróbálása terhesség alatt azonban biztosítja, hogy a baba megfelelő vízzel rendelkezzen a fogantatás pillanatától. A víz segíti a tápanyagok táplálását a méhlepénybe, és fontos része a magzati fejlődésnek. Víz nélkül egy fejlődő baba nem élhet túl.