Hogyan befolyásolják az orvosi számlák a hitel pontszámot?

Az amerikai orvosi ellátás költséges, még a biztosítással rendelkezők számára is. A fizetés nélküli orvosi számlák elhagyása hátrányos hatással lehet a hitelére, így magasabb kamatlábakat fizet a jövőbeni hitelre, amelyre alkalmazni kívánja. Még azzal a lehetőséggel is szembesülhetsz, hogy a jóváírási beszámolóján a nem fizetett orvosi számlák miatt jóváírást és hiteleket elutasítasz.

Az alapok

A hitelkártyákkal vagy kölcsönökkel ellentétben az Ön hitelszámláján nem szerepelnek az olyan orvosi számlák, amelyek nincsenek gyűjteményben, vagy amelyekre fizetési tervük van. Hagyja azonban a fizetés nélküli orvosi számlát, és a kórháznak vagy az orvosi rendelőnek, amelyről tartozol, végül elküldheti egy gyűjtőhelyre. A beszedési ügynökségek gyakran beszámolnak az orvosi adósságról a hitelintézőknek. A gyűjtemény számlái károsak lesznek a hitelkeretre, és a Fair Credit Reporting Act szerint legfeljebb hét évig maradhatnak a jelentésben.

Jelentőség

A 2009-es CNN-jelentés az összes amerikai csőd több mint 60 százaléka mögöttes okokat sorolja az orvosi számlákra. Amikor az orvosi számlák vezetik az egyén csődjéhez, hitele automatikusan megszenved. A csőd egyike a legrosszabb jelzéseknek, amelyekre a kreditjelentésetekre lehet számítani, és akár 300 pontot is képes leadni.

Előnyök

A be nem fizetett orvosi számlák kis százaléka észrevehetetlenül csúszik. Bár megjelenhetnek a hitel-jelentésben, nem befolyásolják az általános pontszámot. A 2009-ben kiadott FICO 2008 hitelminősítő formula nem tartalmazza a számlák 100 dollár alatti gyűjtemény számláját. Így egy orvosi gyűjtemény a $ 100 jel alatt fog megjelenni a hitelezők, hogy felülvizsgálja a tényleges jelentést, de nem befolyásolja a pontszámot. A többi gyűjteményszámhoz hasonlóan a kicsi gyűjteményszámlákat is el kell távolítani a hiteljelentésből hét év után.

szempontok

Bár az orvosi adósságok jelennek meg a hitel-jelentést, és fájt a hitel pontszám, nem minden hitelnyújtó nézheti meg őket ugyanúgy. Míg egyes hitelezők és hitelezők csak a hitelminősítésüket vetik ki, egyesek, például a jelzálog-hitelezők, húzódnak mind a hitelminősítésük, mind a hitelminősítésük tekintetében. A Credit.com a Fairway Független Jelzálogról szóló Lyndal McLaughlin-ot idézte fel, mivel kijelentette, hogy egyes jelzálogkölcsönzők nem tartanak annyira fontos szerepet az orvosi gyűjteményekben a jelzálogpiaci alkalmazások felülvizsgálata során. Így bár az orvosi gyűjtemény károsíthatja a hitelkeretét, ez nem károsíthatja a jelzálogkötelezettség megszerzésének esélyeit.

Figyelem

Míg a kis orvosi adósság nem befolyásolja a hitelezési pontszámot, az adósság megfizetése nem eredményezheti a bűncselekmény ügynökségtől pert. Ha nem jelenik meg a bíróság előtt szilárd védekezéssel a pert megelőzően, akkor a bíró a bírálóbizottság javára döntést hozhat. Ez az ítélet ezután megjelenik a hiteljelentésben. Az ítéletek olyan nyilvános nyilvántartások, amelyek – akárcsak a csődök – katasztrofális károkat okozhatnak a hitelezési pontjánál.