Hogyan kell fegyelmezni a gyermek hazugságát

A gyerekek már 3 évesnél fiatalabbak lehetnek, és a szülők csodálkozhatnak azon, hogy hova kerültek rosszul. Az igazság az, hogy minden gyerek egyszerre fekszik, akárcsak a felnőttek. A gyerekek hazudhatnak, hogy megvédjék valakinek az érzéseit, vagy kijutni a bajból. A fegyelemnek nem csak a hazugság büntetésére kell összpontosítania, hanem a hazugság gyökereire is, hogy megakadályozza azt.

Értsd meg a gyermek hazugságának okait. Dr. William Sears azt mondja, hogy számos olyan általános indok van, hogy a gyermekek hazudni tudnak, beleértve a félelem a bajba kerüléstől, az elutasítástól való félelemtől, az alacsony önbecsüléstől, a figyelem szükségességétől vagy a fantáziától és a játéktól. Miután megértette, miért hazudik a gyermeke, ezt a szükségletet megoldhatja és csökkentheti a hazugságot. Például, ha a gyermek fekszik, hogy figyelmet kapjon, összpontosítson arra, hogy több dicséretet adjon a jó viselkedésért és több egyszeri időt töltsön együtt.

Írj egy szerződést a gyermekeiddel együtt. A családra összpontosítani azt a szerződést írja le, amelyben a gyermeke azt állítja, hogy őszinte legyek, amely előre meghatározott következményekkel jár a hazugságra nézve. Beszéljétek meg az őszinteség elvárásait, és gyermekeiket írja alá a szerződést. Ha olyan helyzetben vannak, amelyben gyanakodni lehet, hogy hazudnak, vagy amelyekben kísértésbe hozhatják magukat – például későn jönnek haza, vagy megpróbálják kijutni a házimunkától – emlékeztessék őket a szerződésre, hogy ösztönözzék az igazságot.

Hozzon létre következményeket és következetes legyen azok érvényesítésében. Dr. Phil McGraw azt mondja, hogy amikor a gyerekek tudják, milyen következményekkel szembesülnek a hazugság következtében, akkor minden alkalommal választanak, hogy hazudjanak vagy elfogadják a büntetést. A következményeknek korhatárnak és konkrétnak kell lenniük, például a telefonos jogosultságok elvesztése, a társadalmi idő korlátozása vagy a tévékészülék eltávolítása a hálószobából.

Állítsa be a gyermeket a siker érdekében. Ne kérdezzen gyermeke kérdéseire, amelyekre a válaszokat ismeri, és amelyekre kísértésbe hozhatják a hazugságot, mint például: “A tejet átoltottad?” Amikor látod, hogy van vagy “tisztította a szobádat?” Ha tudod, hogy nem. A PositiveDiscipline.com azt ajánlja, hogy olyan dolgokat mondjon el, mint “Megjegyzem, hogy nem tisztította a szobáját.

Fókuszban a közelség és a bizalom építésére. Ha szoros kapcsolata van a gyermekeikkel, amelyben feltétel nélkül szeretnek, és tudják, hogy ott van, hogy segítsen nekik együtt dolgozni a megoldásokon, akkor kevésbé fognak hazudni neked.