Hogyan tinédzserek függtek mobiltelefonjaiktól

Sok tinédzsernek van mobiltelefonja, így kapcsolatba léphet barátaival a hívások, a szöveges üzenetek és a közösségi média segítségével. A mobiltelefonok lehetővé tették, hogy gyakrabban csatlakozzanak társaikkal, de hátrányokkal járnak. Egyes teensek nem tudnak más feladatokra összpontosítani, szembenézni a személyes beszélgetésekkel és a szorongással kapcsolatos tapasztalatokkal, ha nem tudják gyorsan elküldeni vagy fogadni az üzeneteket.

Állandó rendelkezésre állás

Sok tizenéves alszik a mobiltelefonnal az ágyuk vagy a párnák alatt. A tizenévesek gyakran megfelelnek az egymás közötti nyomásnak annak biztosításával, hogy rendelkezésre állnak a hívások és szövegek megválaszolására a nap minden órájában, beleértve az alvás idejét is, a pszichológus Suzanne Phillips szerint a PBS.org-on. A tizenévesek gyakran kritizálják a társaik, amikor nem válaszolnak gyorsan a hívásokra vagy a szöveges üzenetekre, így sokan arra törekszenek, hogy magas szinten tartsák a kortársak elfogadását, válaszolva az összes üzenetet – még az éjszaka közepén is.

Azonnali jutalmak

A mobiltelefon használata izgatja az agy jutalmazási központját, így az agy egészséges orvos Ann Louise Gittleman szerint írja meg a “Total Health Magazine” -t. A teenseknek gyakran van gondjuk, hogy kikapcsolják mobiltelefonjukat vacsorázni, házi feladatot vagy segítséget nyújtanak a háztartási munkákban. Jól érzik magukat, amikor szöveges üzeneteket küldenek és fogadnak, és nem akarnak lemondani az agy által kiváltott magasról. Gittleman azt mondja, hogy a tizenévesek 30 százaléka azt mondja, depressziósnak érzi magát, ha nem tudják használni a mobiltelefonjukat.

Társadalmi életmód

A tinédzser szocializáció a szöveges üzenetek és a közösségi hálózatokon keresztül a mobiltelefonokon és a számítógépeken folyik. Gyakran töltik a szabadidőt a mobiltelefonokon, nem pedig személyesen találkoznak, hogy lógjanak. Már nem használják a mobiltelefonokat csak azért, hogy terveket készítsenek, vagy útmutatást adjanak. A tizenévesek órákat töltenek a mobiltelefonokon a legfrissebb pletykákról, a pop kultúráról és a flörtölésről. A tizenévesek azért váltak függővé, mert a mobiltelefonok életre keltik a szocializációt és a kommunikációt. Mobiltelefonok nélkül sok tizenéves kapcsolatot szétszednek, elhagyják és elszigetelik.

impulzivitás

A szöveges üzenetek közvetlenül kapcsolódnak az impulzivitáshoz, és a impulzivitás a technológiai függőség előrejelzője, a pszichológus Jeremy Spiegel szerint, a PsychologyToday.com-on. A tizenévesek szenvednek a mobiltelefonoktól, mert vágynak arra, hogy naponta több tucatszor ellenőrzik a telefonjukat a lehetséges üzenetekért. Nem függenek az üzenetük tényleges tartalmától, csakúgy, mint az információk folyamatos ellenőrzését, küldését és fogadását. Valójában a legtöbb tizenéves rövidítéseket használ, például “lol”, “l8tr” és “omg”, mert nem akarnak egy üzenetet vagy egy személyt túl hosszú ideig tartózkodni. A gyors beszélgetésekről van szó, így a mély gondolkodás, a helyesírás és a jól szervezett ötletek nem fontosak.