Tojás és szalonna diéta

Nincs ésszerű táplálék-terv tartalmaz korlátlan tojást és szalonnát, de ez a kedvenc reggeli része lehet az egészséges testsúlycsökkentő programnak. Az alacsony szénhidrát-diéták csökkentik a finomított kalóriatartalmú élelmiszereket, de megfelelő mennyiségű zsírt és fehérjét tartanak a tányéron. Az alacsony szénhidráttartalmú diéták rövid távon hatékonyan csökkentik a kilogrammokat, de némi kétség továbbra is fennáll az egészségre gyakorolt ​​hatásukról a hosszú távon.

tévhitek

Az alacsony szénhidráttartalmú diéták nem elsősorban a tojásra és a szalonnára koncentrálnak. Az Atkins terv ellenőrzött mennyiségű tojást és szalonnát ad hozzá étkezéshez, de más, egészségesen elfogyasztott élelmiszerekre is, például halra, sovány húsra és szójafehérjére támaszkodik. Egyéb praktikus súlycsökkentési tervek csökkentik a finomított szénhidrátokat az étrendben, kivágják az olyan ételeket, mint a burgonya és a fehér kenyér, amelyek az inzulinszint növekedését okozzák, majd a megnövekedett éhség. Az alacsony szénhidráttartalmú étrend szabályozza az összes kalóriatartalmat, és nem teszi lehetővé a diéták számára, hogy minden tojást és szalonnát enni akarjanak.

Előnyök

Azok a diéták, akik hűségesen hat hónapig követik az alacsony szénhidráttartalmú magas fehérjetartalmú étrendet, nagyobb súlyt veszítenek, mint azok, akik az alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú étrendeket tartják be. Az alacsony szénhidráttartalmú étrendben az egészséges koleszterin szintje is javul, mint az alacsony zsírtartalmú étrendben. A Duke Egyetemen végzett vizsgálatban a résztvevők átlagosan 26 fontot csökkentek az alacsony szénhidráttartalmú diéta mellett, de csak 14 fontot. Az alacsony zsírtartalmú terv követésével. Az alacsony zsírtartalmú diéták a teljes koleszterinszint csökkenését észlelték, de az alacsony szénhidráttartalmú diéták 50 százalékkal csökkentik a káros triglicerideket, és öt ponttal emelték az egészséges koleszterinszintet.

szempontok

Az alacsony zsírtartalmú étrend székrekedést okozhat. A szénhidrátok csökkentése más táplálkozási egyensúlytalanságokat is okoz. Az alacsony glikémiás terhelésű vagy GL-es szénhidrátforrások nélkülözhetetlen tápanyagokat szolgáltatnak a magas GL táplálék súlygyarapodása nélkül. Beleértve a vitaminokat és a szálas kiegészítőket, valamint a babot és a gyümölcsöt, számos táplálkozási problémát megakadályoz. Az egész szemek bonyolult szénhidrátok formájában táplálják el az étvágyat. A tojás és a szalonna növeli az alacsony szénhidráttartalmú étrend egyik pozitív aspektusait, mivel vonzóbbá teszi a menüt. A diéták az alacsony szénhidrát programot könnyebben követhetik, mint a kevésbé ígéretes, alacsony zsírtartalmú terveket.

Zsírtípusok

A zsírfajta a tervben befolyásolja a dieter sikerét a koleszterin szint csökkentésében. Az alacsony szénhidrát-tervek, amelyek nagyobb mennyiségű telített zsírokat tartalmaznak – a tojásokban, a szalonnában és a vörös húsban – nem minősülnek egészségesnek. A telített zsírok egészséges zsírokkal való felváltása az egyensúlyt a vér egészséges koleszterinszintje felé tolja. Jó források közé tartoznak a növényi olajok, az olajos halak, mint a szardínia és a lazac, valamint a diófélék.

Figyelem

A tálak és a szalonnával minden étkezés gyorsan eléri az egyént a telített zsír javasolt napi határán. Az egyik nagy tojás az amerikai szívszövetség által meghatározott napi limit 71% -át teszi ki. Az Atkins-diéta a szalonnát és a tojásokat használja a rendszer bevezetéseként, és ez az étel egészségesebb fehérjeforrásokkal helyettesítve, ahogy a táplálék előrehalad. A biztonságos tojásfogyasztási mennyiségek becslése változó. 2008-ban Dr. Harvard Medical School Luc Djousse megjelentette egy tanulmány eredményeit, amelyek szerint hat tojás hetente nem volt hatással a halálozási arányra. Dr. Duke Yancy a Duke Egyetem Orvosi Központjából hat hónapig alacsony szénhidráttartalmú étrendet tart. Hosszabb időn keresztül az alacsony szénhidráttartalmú étrend növelheti a káros koleszterinszintet, csontvesztést okozhat, vagy növelheti a vesekövek kockázatát.