A pasalai keerai egészségügyi előnyei

A Pasalai keerai spenót. Különféle indiai receptekben használják, általában fűszerekkel és zöldségekkel főzve. Indiában számos keerai vagy “zöld” van, amelyeket a hagyományos ételekben és az egészségre gyakorolt ​​hatásukban használnak. A spenótot pasalai keerai-nak nevezik tamil nyelven, a dravidai nyelvben, amelyet India egyes részeiben beszélnek. A Pasalai keerai egy sötétzöld leveles zöldség, amely magas a táplálkozási tartalommal.

makrotápanyagokkal

A Pasalai Keerai alacsony kalóriát tartalmaz és fehérje- és rostanyagot tartalmaz. Egy csésze főtt, főtt és lecsapolt spenót tartalmaz csak 41 kalóriát és egy teljes 5,3 gramm fehérjét és 4,3 gramm étkezési rostot. Az amerikai Dietary Reference Intakes Guide szerint a fehérje az összes sejt strukturális összetevőinek alapja. Az emésztés során a fehérjék olyan aminosavakba bomlanak, amelyeket sejtszinten használnak. A napi ajánlott fehérje mennyisége a kor és a szex alapján történik. A 3-8 éves gyermekek napi kb. 13-19 gramm fehérjét igényelnek, míg a 9 évesnél idősebbeknél a 70 évesnél idősebbeknek 34-56 gramm fehérje szükséges. A Fiber hasznos az egészséges bél számára, és csökkenti a szívbetegség, a cukorbetegség és a diverticulitis kockázatát, a Harvard School of Public Health szerint.

Ásványok

A spenótot a korai TV-rajzok támogatták, mint például a “Popeye”, aki erőt szerzett a spenót palackozásával. Ismeretes, hogy jó forrása van a vasnak, amely 6,43 milligrammot tartalmaz egy csésze főtt spenót számára. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Táplálkozási Tanácsa által meghatározott becsült étrendi referenciaértékek napi 5-8 milligramm vasat tartalmaznak a kor és a szex alapján. Más ásványi anyagok esetében is magas: 245 milligramm kalciumot, 157 milligramm magnéziumot, 101 milligramm foszfort, 839 milligramm káliumot és 1,37 milligramm cinket egy csésze főtt spenótban. A kalciumban gazdag élelmiszerek a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon róla, hogy elég kalciumot kap. A Mayo Klinika szerint a kalcium az egész életében szükséges a csontok erejéig. Hasznos az izomgörcsöknél is. A kálium egy elektrolit a szervezetben, amely a celluláris egészséghez, anyagcseréhez, szövetekhez és szervekhez szükséges. Segíti a fehérjeszintézist, az izomnövekedést és a szívizom normális elektromos aktivitásához szükséges. A University of Maryland Medical Center megjegyzi, hogy fontos ásványi anyag az emberi szervezetben.

Vitaminok

A Pasalai keerai spenót vitaminokban, különösen A és K vitaminokban gazdag. Egy csésze főtt spenót 943 mikrogramm A-vitamint és 888,5 mikrogramm K-vitamint tartalmaz. Az is jó forrás a B-vitaminok: tiamin, riboflavin, niacin, B -6, a folsav és a B-12. A Harvard School of Public Health szerint az A-vitamin segít a fehérvérsejtek termelésében és szabályozza a sejtek növekedését és fejlődését. A K-vitamin segít a vérrögöknek, és segít a csontok erősödésében.

felhasználások

A Pasalai keerai-t számos indiai ételben használják. A Pasalai keerai kootu spenótból, lencseiből, kókuszdióból, korianderből, köménymagból, chiliborsból, kurkuma, fokhagyma, curry, mustár, hagyma és paradicsom vastag levesszerű keveréke. Egy másik étel pasalai keerai poriyal, amely spenótból, vörös chilis, mustármag, kurkuma, asafoetida és urad dal. Ezt gyakran meleg rizs szolgálja.