Egészséges testmérések egy nő számára

Nem titok, hogy a felesleges zsír egészségügyi kockázatot jelent, túl sok extra súlyt hordoz, és nagyobb a demencia, a szív- és érrendszeri betegségek és bizonyos rákos megbetegedések kockázata. A testméretekkel a nők használhatják az egyik módszert annak meghatározására, hogy nagyobb a betegség kockázata. Melyik módszer – vagy módszerek – attól függ, hogy milyen súlyt és fitnesz célokat.

Könnyedén kiszámíthatja testtömegindexét, amely megvizsgálja testsúlyát és magasságát annak meghatározása érdekében, hogy valóban egészséges testsúlyú lesz-e otthon. Használja az online kalkulátort – mint a Cornell Egyetem -, hogy megkapja a BMI-jét, vagy kiszámolja önmagát a testsúly és fontossága alapján, BMI = [súly / (magasság x magasság)] x 703; Például egy olyan nő, aki súlya 125 font, és például 5 láb, 60 cm magas, kiszámíthatja BMI-jét: BMI = [125 / (60 x 60)] x 703. Így a BMI értéke 24,4, Az “egészséges súly” tartományának csúcspontja; A BMI iránymutatások ugyanazok a nők és férfiak esetében. A 19 év alatti BMI azt jelzi, hogy alulsúlyos, a BMI 19-25-ig sugallja az egészséges testsúlyt, a BMI 25 és 30 között azt jelenti, hogy valószínűleg túlsúlyos, a BMI 30 és 40 között az elhízást jelzi, és a 40 év feletti BMI a morbid elhízottság.

A fizikai méréseket is használhatja annak megállapításához, hogy egészséges vagy, vagy ha fogyásba kell hoznia az egészségi állapot javítását. A derékméret mérésével kezdve a 35 colosnál nagyobb derék azt jelzi, hogy az elhízással kapcsolatos betegségek nagyobb kockázatot jelentenek, mivel azt jelenti, hogy túl sok hasi zsírt hordoz. A túlzott hasi zsír krónikus gyulladást okoz, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségekhez és más súlyhoz kapcsolódó betegségekhez, még akkor is, ha Ön egészséges testsúlyban van, a derék-csípő arány pedig némi betekintést nyújt az egészségi állapotba. Számítsd ki az arányodat úgy, hogy a derék kerületedet hüvelykben, a csípő kerületével, hüvelykben osztja el. Bár a nők számára “egészséges” derék-csípő arány nem létezik, a 0,85-nél magasabb arány azt jelzi, hogy túlzott zsírszövetet hordoz, és ezért nagyobb a súlyhoz köthető betegségek kockázata.

Míg a BMI és a derék és a csípő mérése közvetve becsüli a testzsírszinteket a betegség kockázatának felmérése érdekében, a szakember által végzett testzsír tesztek közvetlenül mérik a testzsír mennyiségét. A bőrdózis mérései, a röntgen-alapú testképzés és a víz alatti mérési technikák segítségével megismerheti, hogy egészséges testzsír-szintje van-e, vagy ha a zsírégetés a betegség kockázatának csökkentésére összpontosít. Mint a férfiak a termékenység és a gyermekvállalás miatt, de még mindig lehetséges, hogy a nők túl sok testzsírt hordoznak. Az Ön ideális testzsírszintje a korától függ. A 18 és 39 év közötti nőknek 21-32 százalékos testzsírt kell elérniük. Ez az ideális testzsír szint 23-33% -ra nő a 40-59 éves nőknél és 24-35% között a 60 és 79 év közötti nők esetében. Ha túl sok zsírt hordoz, az étrend és a testmozgás segíthet Minden hónapban elveszíted a testtömegednek körülbelül egy százalékát, az Amerikai Tanács a Gyakorlat szerint.

Mely méréseket használ, hogy mérje az egészségét attól függ, hogy a testalkat. Ha jelenleg túl sok zsírt tartalmaz, akkor a BMI segítségével nyomon követheti, hogy a túlsúlyos, elhízott vagy morbid módon elhízott kategóriába tartozik-e. Egy gyors pillantás a tükörben azt is tudatja veled, hogy az extra súlyt hordozza-e a középső részében, ami azt jelenti, hogy túl sok hasa van, nagyobb a betegség kockázata, vagy ha a túlsúlyt elsősorban a csípőjében és a combján hordja Ha a BMI szerint egészséges testtömeged van, akkor más méréseket kell vizsgálnod, hogy jobban megértsd az egészségedet. Ha a derekad – vagy a deréktól a csípőig terjedő arány – túl nagy, akkor súlyos betegség kockázata nagyobb, mint a BMI egészségesnek tűnik. És ha egészséges súlyt kapsz és megpróbálsz hangot adni, talán érdemes befektetni néhány professzionális testzsírmérésre, melyeket több hónapon keresztül végeznek, hogy nyomon kövessék a fejlődést. Pontos olvasást kaphat arról, hogy mennyi zsírt vesztettél el, még akkor is, ha nem látsz nagy különbséget a súlyodban vagy a BMI-ben.

Egészséges testtömegindex mérések

Egészséges derék és deréktól-csípő mérések

Egészséges test zsír mérések a nők számára

A célok követése a testméretekkel