Élelmiszerek, amelyek vírusellenes, antibakteriális és gombaölő hatásúak

Sok étel tartalmaz saját védekezést a vírusok, gombák és baktériumok ellen. Ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztásával az emberek is részesülhetnek a növények természetes védekezésében. Azok az élelmiszerek, amelyeket a kórokozók széles skálájával szemben vizsgálták, fokhagymát, tealevelet, kókuszvet és gyömbért tartalmaznak.

A fokhagyma olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyet allicinnek neveznek, és amely felelős antibiotikum aktivitásáért. Az Allicin, melyet a friss fokhagyma összetörése után szabadít fel, kimutatta, hogy antiparazitikus, gombaellenes és antibakteriális hatással rendelkezik. A “Microbes and Infection” című 1999-es tanulmány megjegyzi, hogy a fokhagyma elősegíti a parazitákkal szembeni antiparazitikus aktivitást és a candida elleni gombaellenes aktivitást. Antibakteriális hatása kiterjed az E. coli multidrog-rezisztens törzsek széles körére.

A tealevél antibakteriális aktivitást mutat védekezésként a rovarok és kórokozók ellen. A fekete tea és a részben erjesztett oolong tea különösen hatásos lehet a vírusok, baktériumok és gombák ellen. A “Molecular Nutrition & Food Research” című 2007. évi tanulmány megjegyzi, hogy ezek a teák kétféle fenolos vegyületet tartalmaznak, amelyek mindegyike antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Egy újabb 2012-es tanulmány, melyet a “Legutóbbi szabadalmak az anti-ineffective Drug Discovery” című kiadványban közöltek, megjegyzi, hogy a teák antibiotikum hatásait bizonyították a közös és veszélyes kórokozók ellen, beleértve a staphylococcus, az E. coli és a szalmonella különböző törzseit.

A kókusz, a különböző táplálkozási és gyógyászati ​​felhasználású növény, mikrobiális aktivitást vált ki gombák, vírusok és baktériumok, valamint paraziták ellen. Az “ázsiai-csendes-óceáni folyóirat a trópusi gyógyászatban” című, 2011-ben megjelent cikk megjegyzi, hogy a kókuszdió kernel és a kókuszvíz rendelkeznek ezekkel az anti-patogén hatásokkal. A Coconut Research Center megjegyzi, hogy a kókuszdiót a hagyományos orvoslásban használják a különböző baktériumok és vírusok okozta betegségek leküzdésére. Ezek közé tartoznak a bronchitis, a gyakori influenza, a fekélyek (általában a H. pylori baktériumok okozzák), gonorrhoea és bőrfertőzések.

A gyömbér, az ókori Kínában orvosilag használt fűszer, számos antimikrobás tulajdonsággal rendelkezik, amint azt számos tudományos tanulmány is bizonyítja. A “Journal of Ethnopharmacology” című, 2013-ban megjelent tanulmány szerint a friss gyömbér hatékonyan hatott az emberi légúti vírusok ellen. A 2009-es tanulmány a “Global Journal of Pure és Alkalmazott Tudományok” című tanulmányában azt a következtetést vonta le, hogy a gyömbér antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik mindkét gyakori staphylococcus és streptococcus baktérium ellen. Egy 2005-ös tanulmány a “Biokémiai és Biofizikai Kutatási Kommunikációban” azt találták, hogy a gyömbér olyan fehérjét tartalmaz, amely szintén hatásos a különböző gombák ellen.

Friss fokhagyma

Tealevelek

Kókusz alkatrészek

Egy Super Spice