Házi készítésű száraz téli fejbőr

A kültéri hideg és a szél a bőrét, beleértve a fejbőrt is. Ezenkívül a beltéri fűtésnek szárító hatása van a hajára és a bőrére, beleértve a fejbőr érzékeny bőrét is. Massage olívaolaj a fejbőrére, hogy ellensúlyozza a téli szárítási hatásokat, javasolja Alexa Fleckenstein, M.D. könyvében: “Saját Egészség: egészséges 100-ig”. Az olajbogyó természetes kezelést biztosít a nedvesség megőrzéséhez és a szárazság megnyugtatásához. Levendula illóolaj opcionális összetevő. Ez ösztönözheti a haj növekedését és a száraz, pikkelyes bőr kezelését a University of Maryland Medical Center szerint. Kényeztesse a fejbőrét a saját házi fejbőrrel.

Helyezzen egy tölcsért egy üres samponos üveg vagy más kitörölhetetlen tartály nyakába. Tartsa meg a palackot, nehogy felboruljon. Öntsön egy csésze olívaolajat az üvegbe.

Add hozzá 1/4 teáskanál levendula illóolajat az olívaolajhoz. Rázza fel az üveget az olajok keveréséhez.

Öntsön negyedéves mennyiségű téli fejbőrt a tenyerébe, és vigye ujjaival. Az olajat a fejbőrödbe a hajszál elejétől a nyak hátsó részéig dolgozza fel. A fejbőr kisgyerekekkel való masszírozása az ujjhegyekkel segít a vérkeringés növelésében.

Hagyja az olajat a fejbőrére legalább fél óráig. Jó napot hagyni. Például, vigye azt vacsora után egy este, amikor otthon maradsz, és hagyja addig, amíg lefekvés, hogy a fejbőr felszívja az olajat.

Sampon a szokásos módon. Szükség lehet kétszer samponozni az olaj eltávolítására.