Hogyan kell tisztítani az ásványi lerakódásokat egy párásítóból

Az ásványi lerakódások a vízben lévő kalcium és más ásványi anyagok jelenléte miatt idővel felmelegedhetnek párásítóban. A víz elpárologtatása után a modelltől függően ásványi anyagok keletkeznek a tartályban, a vizes tálcában, a szűrőkamrában és más komponensekben a párásítón belül. Bizonyos savak hatékonyan feloldják a kalciumot és más ásványi anyagokat. Mivel a fehér ecet ecetsavas oldat és biztonságos kezelhetőség, kiváló tisztítószer a nedvesítőszerben lévő ásványianyag eltávolítására.

Kapcsolja ki a párásítót, és húzza ki a készüléket a konnektorból.

Távolítsa el a víztartályt a párásító alapjáról. Távolítsa el a motorházat, ha a párásító egy, az aljzatból. Ha a párásító egy külön tálcával vagy szűrőkoronggal rendelkezik, akkor távolítsa el. Távolítsa el a szűrőt a víz tálcából vagy a szűrőkorongból, és tegye félre.

Töltse fel a párásító alapot vagy külön tálcát hígítatlan ecettel. Ha a párásító egy szűrő kosárral rendelkezik, tegye a kosarat egy mosogatóba, és töltsön hígítatlan ecettel. Nyissa ki a kupakot a víztartályon és töltse fel a tartályt hígítatlan ecettel. Hagyja az ecetet, hogy ezen részek között 20 és 30 perc között maradjon.

Tisztítsa meg e részek belsejét tiszta ruhával és az ecetet már egy alkatrészben. Használjon pamut törlõt, hogy távolítsa el az olyan ruhadarabokat, amelyeket nem érhet el egy ruhával.

Öblítse ki az ecetet a párásító részekből tiszta, meleg, folyó vízzel. Szárítsa meg alaposan az alkatrészeket.

Helyezze vissza a vizes tálcát vagy a szűrő kosárját a párásító alaphoz. Helyezze vissza a szűrőt a tálcára vagy a szűrőkosárba. Cserélje ki a motor házát és a víztartályt.