Hogyan lehet hámlasztani a pattanások hegeket

A pattanások és a pattanásokkal kapcsolatos egyéb körülmények hegesedéshez vezethetnek, ha nem kezelheti azonnal, figyelmeztet a Brown Egyetem egészségügyi szolgáltatásaira. Sajnos még a legjobb bőrápolással is tapasztalhatja a hegeket. Nem kell örökké élni ezeket a hegeket. A hámlasztó bőrkezelés segíthet a felszíni elszíneződések és más foltok elhomályosításában, a Maryland Medical Center orvosi rendszere szerint, és megadja a kívánt, tiszta, élénk arcszínt.

Nedvesítse meg arcát meleg vízzel és alkalmazzon olajmentes tisztítót, melyet akne-hajlamos bőrre terveztek. A körkörös mozdulattal ujjhegyeit masszírozzuk a bőrébe.

Öblítse le a bőrt tiszta vízzel, mielőtt puha törlőkendővel szárazra vágja a bőrt.

Dab a béta-szérumra vagy a béta-hidroxisavas bőr krémre, amelyet gyakran szalicilsavként sorolnak fel. Ez a kémia segíti a bőr lerakódását és a pattanások hegesedését okozó sérült sejteket. A leggyorsabb hámlasztó eredmény érdekében a bőrápoló szakértő, Paula Begoun azt tanácsolja, hogy olyan terméket használjon, amelyben a sav 1-2% -os koncentrációban van.

Ismételt naponta egyszer – gyakrabban irritálhatja a bőrt – mindaddig, amíg a pattanások hegek el nem buknak. Néhány hétig eltarthat az akne hegek kevésbé észrevehető.