Hogyan lehet kiszámítani a forrást a vo2-ről

A METS-t gyakran használják az egészségügyben, hogy meghatározzák a különböző tevékenységek intenzitását. Gyakran nem biztonságos a szívbetegségben szenvedők számára, hogy részt vegyenek a magasabb MET-tartományban. A MET az oxigén mennyisége percenkénti testtömegkilogrammonként. A VO2 mérés az ebben az egyenletben felhasznált oxigént jelenti.

Pontos VO2 mérés beszerzése. Ezeket a teszteket általában a kardiológusok és a kardiális rehabilitációs intézmények végzik. A vizsgálat egy maszkot helyez a száj felett oxigén mérésére, amikor belép a szervezetbe. A tesztet gyakran végeznek a gyakorlat során annak meghatározása érdekében, hogy a gyakorlat biztonságos-e a beteg számára.

Ossza fel a VO2-t 3,5-re egy számológép vagy toll és papír segítségével. A végső MET értéknek kb. Egynek kell lennie a nyugalmi értékért, és bárhová, amikor két és öt között sétál.

Használj pontos MET grafikonot, például a rockwellfitness.com-on, hogy összehasonlítsd a METS-et különböző tevékenységekre. Ha egy egészségügyi szolgáltató elmondja, hogy gyakorol egy bizonyos MET szintet, nagyon fontos, hogy pontos térképet használjon. Az aktivitás során percenként égetett kalóriákat is kiszámíthat, ha a METS-t megszorozza a testtömeg kg-ban és 60-al osztja.