Metionint tartalmazó élelmiszerek

A metionin egy olyan aminosav, amelyet a szervezetnek szüksége van a normális növekedéshez és fejlődéshez, valamint a kreatin, a celluláris energiatermeléshez szükséges vegyület szintéziséhez. Az egészséges felnőtteknek napi körülbelül 800-1000 milligramm metioninra van szüksége, mondja a NYU Langone Medical Center. A 2012-ben “Transzplantációs Proceedings” című tanulmánya kimutatta, hogy az áfonyaléval együtt alkalmazott metionin segíthet a húgyúti fertőzések kezelésében és megelőzésében. A legtöbb ember megfelelő metionint kaphat a magas fehérjetartalmú állati eredetű élelmiszerekből, például a tenger gyümölcseiből, a húsból és a tejtermékekből.

Van néhány hal

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma beszámol arról, hogy a sárgabarack hal a metionin egyik legmagasabb természetes koncentrációját tartalmazza. A főtt filé fele közel 1,3 gramm aminosavat szolgáltat, több mint egy felnőttnek naponta szüksége van. A népszerű sushi hal, amely hasonló a textúrához a tonhalhoz, a sárga elefántcsalád leginkább az amerikai vagy mexikói forrásokból, a Monterey Bay Aquarium Seafood Watch jelentéseiből származik, mivel az Ausztráliából vagy Japánból származó sárga mellény nagyobb kockázatot jelent betegségek vagy paraziták hordozására. Más metionin gazdag halak közé tartozik a kékhal és a kardhal. Mivel ezek a halak higanyt tartalmazhatnak, a kisgyermekek, az idősek, a veszélyeztetett immunrendszerrel rendelkezők és a terhes vagy szoptató nők kerülniük kell őket.

Dairy-munka

A 1 százalékos tejet tartalmazó 1 csésze adag 0,2 gramm metionint tartalmaz, és egy csésze alacsony zsírtartalmú joghurtot csaknem 0,4 gramm. Egyéb tejtermékek, mint például a sajt is kiváló források: 1 uncia svájci vagy provolone sajt körülbelül 0,2 gramm metionint tartalmaz. A teljes tejtermékek helyett a nem zsíros vagy zsírtalanított tejterméket válasszon alacsony zsírtartalmú zsír- és koleszterinbevitelének csökkentése és a szívbetegség kockázatának csökkentése érdekében.

Vágj lean sertéshúsot

A sovány földi sertéshús 3 uncia pácja csaknem 0,7 gramm metionint tartalmaz. Egyéb sertéshús darabok, beleértve az országos bordákat és a sertésvállát, szintén magasak a metioninban, de nagyobb mennyiségű zsírt tartalmaznak, és mérsékelten kell fogyasztani.

Marhahús a szarvasmarhánál

Az egyik fűvel táplált, ausztrál felnevelésű marhahús bélszín szinte 0,9 gramm metionint tartalmaz. A 3 uncia étkezés a felső bélszín petite sült, felső körte steak vagy marhahús szegyhám minden nyújt körülbelül 0,75 gramm metionin. Mindhárom darabot szegénynek tekintik, a Harvard School of Public Health azonban azt tanácsolja, hogy egy héten belül korlátozzuk magunkat a vörös hús 3 adagjában, beleértve a marhahúst is. Ez csökkentheti a szívbetegségek, a rák és a cukorbetegség kockázatát.