Otthoni jogorvoslat, hogy fehérítsen egy mólét a bőrön

A sötét bőrmolenövekedés megkönnyíti a megfelelő előkészítést és a megfelelő kezelést. A Mayo Clinic munkatársai a dermatológusok figyelmeztetnek arra, hogy a sötéten pigmentált molyok lehetnek rákos melanómák. Az előkészítés magában foglalja az orvosnak az esetleges kíméletes kiengedést vagy eltávolítást egy otthoni orvoslással. A molyfehérítés sok szempontból elvégezhető. A mosó fehérítő nem egyike ezeknek, de a gyógynövények, a közös gyümölcsök és zöldségek, valamint a túltermelés elleni gyógyszerek gyakran jelentették, hogy jól működnek.

gyógynövények

Számos otthoni jogorvoslat felismeri a sötét bőrtollakat, a pigmentált szemölcsöket, az életkor foltokat és a májfoltokat. Az egyik leggyakrabban alkalmazott jogorvoslati módszereket felcserélhetően alkalmazzák a többiekre is. Gotu kola, egy ősi kínai gyógynövény, a házi orvosok gyakran említik. A porított gyógynövény kis mennyiségét csak annyi növényi teával, például ginzengvel keverik, hogy merev pasztát készítsen. A ginseng hosszú története gyógyító hatású a hagyományos kínai orvoslásban. Egyes otthoni orvosok azt javasolják, hogy cayenne csipet adjon hozzá ehhez a keverékhez. A gotu kola-paszta tapétát egy kúpra helyezzük, és egy órára, reggelre és estére egy kötéssel rögzítjük a helyére. Az eredmények hetekig hónapokig tarthatnak.

Gyümölcsök

A citrusfélékben levő aszkorbinsav, mint a citrom, a mész, a narancs és a grapefruit, segítenek a sötéten pigmentált bőrtollak bőrrétegének erodálásához vagy exfoliálásához. Hozzáadják a vitaminok és tápanyagok előnyeit, amelyek azt táplálják és segítik a bőrt meggyógyítani. Néhány hazai jogorvoslati szakértő szerint ananász is hatásos ebben az értelemben, azzal a további előnyökkel, hogy a bromelain nevű vegyület egy olyan enzim, amely segítséget nyújt a sötéten pigmentált bőr eltávolításához egy mólban.

Konyából

Az almaecetre keverve levő gyümölcslevet közvetlenül a méhekre lehet alkalmazni. A frissen préselt hagymás gyümölcslevet ugyanolyan mennyiségű ecettel keverjük össze, és sötéten pigmentált molyokhoz adjuk. 30 perc elteltével, vagy amíg valamelyik otthoni orvos szakembere szerint éjszaka van, ezt leöblítik és bőrirritáló eszközökkel kezelik, ha irritációt észlelnek. Hat hét után javulás várható, bár hosszabb időre lehet szükség. Az író a tejsavtartalmának hámlasztó hatása miatt azt is mondja, hogy előnyös a molibdén és sötét színű kezelésekben.

Over-the-Counter gyógyszerek

A ricinusolaj, amely néha elég szódabikarbónát vagy földi aszpirint tartalmaz, hogy merev pasztát készítsen, azt mondja, hogy enyhíti a sötét molyok és a bőrfoltok. Napi kétszeri, reggeli és este alkalmazások után a méhek enyhülnek vagy eltűnnek.

Figyelem

Az otthoni jogorvoslatok évtizedekig, még évszázadokig is a próbák, a hibák és a hagyományok sok különböző kultúrából származnak. Ennek eredményeképpen sok jogorvoslat hasonló, de kevés azonos. A hatásosság tudományos bizonyítéka szinte mindig hiányzik. Amint azt a Cleveland Clinic és a Mayo Clinic szakemberei is megjegyezték, az otthoni jogorvoslatok is támaszkodnak az önmeghatározásra, ami veszélyes lehet, különösen annak fényében, hogy a sötéten pigmentált molyok és az elszíneződött bőrfoltok különböző rákformák lehetnek. Soha ne hagyatkozzanak az önellenőrzésre és a hazai jogorvoslatra, anélkül, hogy megmutatnák kezelőorvosának a kezelni kívánt elváltozásokat.