Sült gombák táplálkozási értékeket

A gomba a gomba gyümölcsöző teste, és gyakran ehető. A levesek és saláták közös összetevője, és melléktermékként is szolgálhat. A sült gombák táplálékértéke a sütés során alkalmazott olaj típusától és mennyiségétől függ.

Előkészítés és adagolási méret

A NutritionData.com táplálkozási információkat nyújt a fehér gombáknak, az egyik legelterjedtebb kereskedelmi forgalomban kapható típusnak az Egyesült Államokban. A gombákat keverjük, és a kiszolgáló mérete egy csésze szeletelt gombák tömege 108 gramm, vagy körülbelül 4 uncia.

Kalória

A sült gombák adagja 28 kalóriát tartalmaz. A szénhidrátok 15 kalóriát tartalmaznak, a fehérjék 10 kalóriát biztosítanak, a zsír 3 kalóriát tartalmaz. A sült gombák adagja a kalória napi értékének (DV) valamivel több mint 1 százalékát teszi ki, amely napi 2000 kalóriát tartalmaz.

Szénhidrát

A sült gombák adagja 4,4 gramm szénhidrátot tartalmaz, vagyis a DV körülbelül 1% -át. Ez magában foglalja a 2 gramm étkezési rostot, ami a DV körülbelül 8% -a. A sült gombák adagja nem tartalmaz egyszerű cukrot.

Zsír és fehérje

A sült gombák adagja 0,4 gramm zsírt tartalmaz, ami kevesebb, mint 1% -a. A sült gombák nem tartalmaznak telített zsírt, transzzsírt vagy koleszterint. A sült gombák adagja 3,9 gramm fehérjét is tartalmaz, ami a DV körülbelül 8% -a.

Vitaminok és ásványi anyagok

A sült gombák egy adagja 29% -a a DV-nek riboflavin, 22% -a DV niacin és 16% -a DV pantoténsav. A sült gombák jó szelénforrás, és a kiszolgálás 21 százalékát biztosítja a DV számára. A sült gombák a rézre 16% -ot, a DV káliumhoz 12% -át, a foszfor DV-hez pedig 11% -át biztosítják.