Sütjük vagy sütőben főzzük a húsgombókat

A sütés és sütés a húsgombócok főételének gyakori módja, függetlenül attól, hogy őrölt marhahús, csirke, sertés vagy húsok keveréke. Bármilyen húst is használ, a legtöbb húsgombót hasonló módon készítik – kombinálva a kenyérmorzsákkal és tojással a kötéshez, és fűszerekkel és fűszernövényekkel gazdagítva, hogy fokozza az ízt. Miközben a sütés a leggyorsabb módja a húsgombócok elkészítésének, a sütés egyszerű és néhány kalóriát takaríthat meg.

A húslabdák előkészítése

A húsgombócok, köztük a marhahús, a bárány, a pulyka, a sertéshús és a csirke bármilyen fajtájú húst használhat. Kombináljuk a tálalót egy tálban kenyérmorzsával, parmezán sajttal és tojással. A kiegyensúlyozott húsgombákhoz körülbelül fél csésze kenyérmorzsát és egy tojást kell használni. Add hozzá egy teáskanál sót fontonként is, és néhány csipke friss fűszernövények, az ízlése szerint. Hozzáadhat egy maroknyi parmezán sajtot is, de ebben az esetben csökkenteni szeretné a só mennyiségét. Egyéb opcionális kiegészítések: hagyma, fokhagymapor, chili por és egy csipetnyi szerecsendió. A keveréket jól illessze könnyedén olajozott kezekkel, majd nagyjából golflabda méretű húsgombócokra tekerje.

Sült húslabdák

A hüvelyesek különböző módokon főzhetők, de gyakran az olasz hagyományban pörköltek. Ha a húsgombócokat egy mártással kívánja felvenni, akkor gyorsan fel kell szárítani őket egy magas olajban lévő olajos serpenyőben, majd fel kell őket adni egy simmering mártáshoz a főzés befejezéséhez. A húsgombócok teljes megsütésénél az olajos mártott serpenyőt középsõ hõmérsékletûre kell vinni, és fel kell tölteni a serpenyõt húsgombókkal anélkül, hogy túlzsúfoltatnák őket. Hagyja a húsgombókat kb. Három-öt percig főzni az egyik oldalon, majd gondosan forgassa át őket, és még néhány percig főzzön, vagy folytassa a forgatást, amíg át nem éri őket. Bár nem tradicionális, a sütőlemezeket mélyen sütjük egy közepesen magas hőmérsékletű fűtött olajos edénybe. Süsse őket simára, vagy liszttel és kenyérmorzsákkal.

Sült húslabdák

A sült húsgombóc ideális azok számára, akik kicsit csökkentik a zsírt, elkerülve a sütéshez felesleges olajat. Ők is könnyebb felkészülni, mivel nem kell a kályhát megtartania, hogy gyakran fordítsa őket. A sütőt előmelegítjük közepes magas hőmérsékleten, kb. 400 ° C-on. Adjuk hozzá a húslabdákat egy hüvelyknyi távolságban egy pergamentpapírral vagy olajjal borított sütőlapra. A bélést könnyedén permetezzük a főzőpray-el, hogy elkerüljük a ragasztást. Miután a sütőben vannak, a főzési idő függ a használt húsgombóc méretétől és típusától, de durván 15 és 25 perc között kell lennie.

Tudni kell

A marhahúsból, sertéshúsból, borjúból vagy bárányból készített húsféleséget a FoodSafety.gov ajánlása szerint legalább 165 fokos fahéjjal kell főzni a biztonságos fogyasztás érdekében. A földi pulykát és a csirkét 160 fontra kell főzni. A húsgombócokat előre be lehet dobni fagyasztva nyersen. Ragadja őket egy sütőlapra, egymástól elkülönítve, és helyezze őket a fagyasztóba, amíg fagyott szilárd, majd tegye őket egy fagyasztó biztonságú légzáró tartályba, amíg készen áll rá használni. Tárolja a húsgombókat legfeljebb három hónapig a fagyasztóban. Ha főzze és maradékot tartalmaz, akkor akár egy hónapig tárolhatja őket a fagyasztóban is.