Hogyan kell tisztítani egy fertőzött orrpiercinget

Az orr-piercing valószínûleg a gyakorlatban volt, mivel az orr és az éles dolgok átszúrtak. Az orrlyukasztás általában sűrűbb húsú, mint a fülpiercing, és az orr jelentős baktériumokat tartalmaz, így a fertőzések gyakoriak. Az emberek gyakran érintik az új orr piercingeket, amelyek baktériumokat vezethetnek be a piercingbe, és fertőzést okozhatnak a bőr alatt. A fertőzött orrpiercing helyének tisztítása nem nehéz. Megteheti otthon, hacsak nem láz, láthatja a látható gennyet, vagy súlyos duzzanatot és fájdalmat tapasztal. Ebben az esetben forduljon orvoshoz.

Alaposan mosson kezet szappannal és meleg vízzel. Szárítsa meg őket tiszta papírtörlőre, ne pedig egy törlőruhára, hogy minimálisra csökkentsük a baktériumok mennyiségét.

Szivattyúzzon szappant egy tiszta gyapotszövetre, és óvatosan törölje át a piercing körüli területet, hogy lágyítsa és eltávolítsa a szárított vagy apróra vágott anyagokat. A Professional Piercers Szövetségének szakértői szerint ne használjon olyan durva anyagokat, mint az alkohol, a Betadine, a Hibiclens, a hidrogén-peroxid, vagy az over-the-counter kenőcsök vagy krémek, mert befolyásolhatják a bőrt a piercing körül.

Óvatosan öblítse le a szappant meleg vízzel. Az orrát egy tiszta papírtörölközővel letörölje, ügyelve arra, hogy ne kösse be, vagy ne törje le a piercinget.

Tegyen egy kis kanál tengeri sót egy 5 oz-es papírtálcába. Ne tegye túl sokat, egy kis halom a miniatűr méretével kapcsolatban. Töltse fel a csészét a legforróbb vízzel, amely kijön a csapból.

Egy tiszta pamutpallát áztasson a sós víz oldatban, és szorítsa ki a felesleg nagy részét. Nyomja meg óvatosan a fertőzött piercinget. Tartsa a pamut labdát az orrához, amíg le nem hűl, majd dobja el. Töltsd le, préselj és vigyél fel egy friss pamut golyót, amíg legalább öt percig nem csináltad.

Néhány tiszta, meleg vizet öntsön az orrán, hogy lemosson minden só maradványt, majd tiszta papírtörlővel megszáradjon. Tegye ezt naponta kétszer, amíg a fertőzés fel nem tűnik.