Hogyan lehet megszüntetni a dohányzásból származó szagokat

Hosszú idő után a cigaretta elakadt, a szag továbbra is fennmaradhat, figyelmeztet Nick Gromicko a “Tobacco Odor Removal” a Nemzetközi Egyesület Certified Home Inspector (InterNACHI). A füstrészecskék olyan kicsiek, hogy áthatják az otthon minden részét, és még a mosás után is elfogynak a ruhákon. Szerencsére csak néhány alapvető kellékekre van szüksége, hogy újra érezzék otthonát.

Tiszta-szagtalan ruhák

Az ecet a kulcsa a cigarettafüst-szag kiküszöböléséért a ruházatból, a “Cigaretta vagy cigaretta füstös szagok eltávolítása” című cikk szerint Reader’s Digest számára. Töltse fel a kádat forró vízzel, és adj hozzá egy csésze ecetet. Tegye fel a büdös ruháját a gőz felett, csukja be az ajtót, és hagyja ott a ruhát néhány órán át. Ha a táskád szivarja a cigarettafüstöt, öntsön egy kis száraz őrölt kávét egy kis edénybe vagy egy bébi zokniba, és hagyja a táskájában néhány napig. Ez semlegesíti a rossz szagokat, javasolja a kézitáskát a “Hogyan juthat füstölni és a tyúkférgességet kiszívni a táskádból” című weboldalt.

Friss bútor

A szódabikarbóna nagyszerű fegyver a cigarettafüst ellen. Kényeztesse a kárpitozott bútorokat, hogy könnyű legyen. Hagyja hagyni legalább három órával a porszívózás előtt, és a székek és a kanapék meg kell szabadulni a cigaretta szagától. Tisztítsa meg a fafelületeket alaposan egy megfelelő háztartási tisztítószerrel. Az InterNACHI azt javasolja, hogy kevésbé savas tisztítószert használjanak, mint egy tipikus, ammóniaalapú, minden célra alkalmas tisztítószer, a fa minőségének és megjelenésének megőrzése érdekében.

Szagtalanított szőnyegek

A száraz szőnyegtisztító granulákkal segít a szőnyegek újszülett szagolásában, javasolja Heloise-t a “Hogyan távolítsák el a cigarettafüst-szagot” a jó háztartásért. Ügyeljen arra, hogy olvassa el a használati utasításokat. Jellemzően a tisztítást a padlón keresztül terítjük, hagyjuk meghatározott ideig, majd vákuum. Komolyan szivacsos szőnyegek igényelhetnek szőnyegtisztító gépet, amelyet bérelhet, vagy professzionális sampont.

A falak mosása

A cigarettafüst több éven át bejuthat a ház falaira, és nehéz lehet megszabadulni. A Heloise azt javasolja, hogy két tál fehér ecetet vagy ammóniát helyezzen a szobában egy éjszakára. A faszén hatékonyan szagtalan alternatíva az ecethez, javasolja az InterNACHI. Helyezze a faszént a tálakba, amelyeket egyik napról a másikra elhagy. Ha a falakat nedves mosással lehet mosni, akkor ne csiszoljon, és ne tisztítsa meg.