Hogyan kell főzni a langoustines

A Langoustines sokat hasonlít a rákfélékre, de a sós tengerekből és óceánokból származik, nem pedig édesvízből. A relatív a homár, langoustines növekszik körülbelül 10 hüvelyk méretű, de a legértékesebb, ha kisebb, mert a hús édesebb. Ezt a luxus összetevőt ugyanolyan módon főzheti, mint a homár – párolás, főzés vagy pörkölés. Sütéshez vagy grillezéshez is lehet, vagy húsát kevert tengeri receptek alapanyagaként lehet használni.

Amikor egy langoustine hal meg, a hús azonnal romlik, és nem eszik, ha nem őrizhető meg. Leggyakrabban a fagyasztott langoustines-t találod meg, mivel kihívást jelentenek, hogy életben maradjanak, miután elkaptak, így a halászhajók azonnal fagyaszthatják őket. A friss húsféleségeket az egyes rekeszekben szállítják, mert nem lehetnek érintkezésben, vagy meghalhatnak. Ez a komplexitás növeli árát és egzotikus tényezőjét. A kagylók teljes egészében rendelkezésre állnak, fákként vagy húsdarabokként bontva. Soha ne fagyassza le a felolvasztott langoustines-t, majd megereszkedik a hússal és növeli annak esélyét, hogy a hús baktériumokkal szennyezett.

Nagyméretű tésztafélék ugyanúgy főzhetők, mint a homár. Vágjuk félbe, húzzuk meg a húst megolvasztott vajjal és fűszernövényekkel – a friss tarragon különösen kedves – és sütjük vagy grilleljük őket. Forrni kisebb példányokat erősen sózott vízben, és tálaljuk citromos vajjal vagy fokhagymás majonézzel. Ha fagyasztott langoustines-t használsz, csak 10 percig hideg vízzel futtasd le, hogy leolvasztsd őket.

A kicsi, édes farkasok a fokhagymás vajra képesek egy dekadens scampi készítésére. Gyorsan pácolták őket olívaolaj, fokhagyma, chili pelyhek és friss petrezselyem. Tálaljuk vékony tészta tésztával vagy egyedül, francia kenyérrel és salátával az oldalán.

Az apróra vágott langoustine hús hozzáadható minden olyan ételhez, amely tenger gyümölcseire vonatkozik, beleértve néhány curryt és paella-t. A húst rövid ideig felforraljuk, hogy melegítsük, és adjunk hozzá egy salátát ecettel. Keverjük össze az apróra vágott langoustine húsát más darált tenger gyümölcseivel, és töltsük fel ravioli vagy töltsük össze a lepényhalat vagy más fehér halat.

Vásárlás Langoustines

Egyszerű előkészületek

Tail Prep

Vágott hús