Lábgerinc és magnézium

Az Egyesült Államok legtöbb felesége nem fogyaszt elegendő magnéziumot, jelentette be az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma. A szervezetnek szüksége van a magnéziumra a csontok és fogak erősítésére, az energiaterminizmus támogatására, a vérnyomás szabályozására és az ideg- és izomrendszer megfelelő működésének segítésére. Ha hiányzik a megfelelő magnézium, alvászavarokat, mentális izgatottságot, rendellenes szívverést, fáradtságot, émelygést, hányást és gyakori izomgörcsöket tapasztalhatnak, beleértve a lábrángásokat is. Beszéljen orvosával, ha aggódik a magnézium bevitelétől.

Ki veszélyben van

Bár a legtöbb ember nem kapja meg a szükséges magnéziumot, azok, akik súlyosan hiányosak az ásványianyagban, a legvalószínűbbek az izomgörcsök és a lábgerincek kialakulása. Az idősek, a 2-es típusú cukorbetegek, a krónikus alkoholisták és a hyperthyreosisban szenvedők, a hasnyálmirigy-gyulladás és a gyomor-bélrendszeri rendellenességek, mint például a cöliákia, az irritábilis bél szindróma és a Crohn-betegség, a legnagyobb veszélyt jelentik a magnéziumhiányra. Rendelkezhet abnormálisan alacsony magnéziumszinttel, ha rendszeresen nagy mennyiségű szódát, kávét vagy sót fogyaszt.

Hatékonyság

Néhány egészségügyi szakértő javasolja a magnézium kiegészítését a hiányosságok elhárítására és a tünetek megelőzésére, mint a lábgerincek. Azonban a 2012-ben közzétett “Szisztematikus áttekintések Cochrane adatbázisában” című felülvizsgálati tanulmány megállapította, hogy a magnézium-kiegészítés nem tűnik megbízhatónak az idősebb felnőttek vagy terhes nők esetében az izomgörcsök megelőzésére. A kutatók arra a következtetésre jutottak is, hogy nincs elegendő bizonyíték annak megállapítására, hogy a kiegészítő magnézium hatékonyan és biztonságosan kezelheti-e a betegség vagy a testmozgás által okozott görcsöket.

Lehetséges mellékhatások

Ne próbálja önmagát kezelni a lábgörcsökkel kiegészítő magnéziummal, amíg beszélt orvosával. A magnézium-kiegészítők émelygést, gyomorfájást és hasmenést okozhatnak. Megakadályozhatják az oszteoporózis, a digoxin, a penicillamin és a klórpromazin nyugtatószer kezelésében alkalmazott tetraciklin antibiotikumokat, diuretikumokat, biszfoszfonátokat is. Kerülje a magnézium pótlását, ha vese- vagy szívbetegsége van, és soha ne fogyasszon többet az ajánlott dózisnál. A napi több mint 350 milligramm magnézium-kiegészítőket meghaladó felnőttek fokozhatják a szív- és veseelégtelenséget és az alacsony vérnyomást.

A magnézium táplálékforrásai

A legjobb módja annak, hogy biztosítsd a magnéziumot, amellyel meg kell szüntetni a lábgerincekhez hasonló problémákat, olyan étrendet kell fogyasztania, amely magában foglalja a magnéziummal gazdag ételeket. Jó források közé tartoznak a korpa reggeli gabonafélék, barna rizs, hal, diófélék és zöldségek, mint például a svéd cseresznye és a spenót. Egy étkezési fogyatékos korpafélék 1/2-csésze adagja körülbelül 112 milligramm magnéziumot tartalmaz, vagyis az ajánlott napi adag 28 százaléka egy 19 és 30 év közötti férfi számára, és 36 százaléka Ugyanolyan korú nő.