Elliptikus edzés és meniszkuszi könnyek

A meniszkusz könnyei általában csavaró erőkkel vagy a térd degeneratív kopásával járnak. Bizonyos könnyek gyógyíthatják magukat pihenéssel és kezeléssel. A térdre gyakorolt ​​jelentős traumák okozta betegségeknél szükség lehet a meniszkusz sebészeti javítására vagy eltávolítására. Az elliptikus mozgás alacsony hatású, nem kanyargós tevékenység, amelyre a sérülés súlyosságától vagy a szükséges sebészeti javítástól függően könnyebben rehabilitálhat.

Az MRI lehetővé teszi az orvos számára, hogy megtekinthesse a meniszkuszt, és meghatározza a könnycsepp legjobb működését. A kisebb könnyezés konzervatív kezelése magában foglalja a jégeket, a tömörítést és a duzzanatot és fájdalmat csökkentő gyógyszereket. Súlyosabb szakadáshoz szükség lehet a szakadt rész kivágására vagy a sérült meniszk eltávolítására. Ha a meniskuszt el kell távolítani, orvosa végezhet meniszkusz transzplantációt vagy kollagén implantátumot.

Az elliptikus mozgás egy olyan tevékenység lehet, amit akkor tehet, ha a meniskusz könnye kicsi, és nincs fájdalom. A 2007-es “Medicine and Science in Sports and Exercise” című cikkében a kutatók azt találták, hogy az elliptikus tréning hatékony gyaloglást és kerékpározást segítő mozgásmozgást eredményezett, csökkentve a lába hatását. Az ellipszis gép használata előtt azonban jó térdízületek mobilitása, stabilitása és izomereje ajánlott.

A meniszkusz műtét utáni rehabilitáció célja a mozgás, erő és kitartás visszaállítása. A térdét a műtét után több napig rögzíthetjük, de az erősítés és rugalmasság gyakorlatoknak hamarosan meg kell kezdődniük. Az elliptikus testmozgást a fizikai terapeuta vagy atlétikai tréner ajánlhatja egy átfogó rehabilitációs program részeként, mivel kevés hatással van a természetére és a térd mozgásának különböző mozgási tartományaira, ellenállással vagy anélkül.

Nem okozhat fájdalmat a meniszkusz szakadással, az Országos Arthritis és Csont- és izomrendészeti Intézet és a bőrbetegségek között. Az elliptikus gyakorlat csak akkor elfogadható gyakorlat, ha kisebb a könnye és nincs fájdalom. A mérsékelt vagy súlyos fájdalmat okozó gyanús könnyeket azonban orvosnak kell diagnosztizálnia. Ha duzzadást, fájdalmat érez, amikor guggol, vagy térdre zárja, hagyja abba az elliptikus edzést és a súlyos súlyt hordozó tevékenységeket addig, amíg orvosa további értékelést nem végez.

Teendők

Csökkentse a hatását

A meniszkuszi rehabilitációja

Értékelése