Előre túllövés szemben a statikus tüdővel

A hólyagok, úgynevezett split squats, egy összetett, multi-joint, erőteljes gyakorlat, amely működik a comb és gluteus izmok. Két közös ütésváltozás az előremutató és a statikus lökés. Az előretolódás egy nagyobb kihívást jelentő, dinamikus és funkcionális erőkifejtés, de nagyobb sérülési kockázattal is jár.

A statikus lökhárító úgynevezett, mert nem mozgatja a lábát a mozgás alatt. Kezdjünk egy megosztott helyzetben a munkatartással a nem munkarész előtt. Tartsa az elülső lábát a padlón, emelje fel a lábad lábujját. Dobja le, és térdét a padlótól 2-3 hüvelykre helyezze. Az első térde 90 fokos kanyar alakul ki, és a combod párhuzamos a talajjal. Nyomja át a lábát a lábának sarka mentén, hogy kiegyenesítse a lábad. Fenntartja az álló testet, és tartsa a súlya 80 százalékát a munkasor sarjján, a hátsó láb leginkább az egyensúly érdekében.

Az előremutató lökés a statikus lökés fejlett változata. Te lépsz előre a munkadarab és engedje le a lengő pozícióba. Tolja át az első lábad sarát, és állítsa vissza magát egy álló helyzetbe a lábaddal egymás mellett. Az előremagás sokkal nagyobb kihívást jelent, mint a statikus lökés, mert ahelyett, hogy csak a térdét kiegyenesítené, a testet vissza kell állítani egy folyamatos, sima mozdulattal.

A statikus lökhárító alkalmas a kezdőknek, hogy megtanulják a megfelelő tüdőfúvó technikát. A nem megfelelő tüdőtechnika térddaganatot vagy sérülést okozhat. A statikus lökhárítás lehetővé teszi, hogy a technikára összpontosítson anélkül, hogy aggódna az egyensúly vagy a koordináció miatt: az előreteknő funkcionálisabb mozgás, sokkal inkább imitálja a valós életmozgások dinamikáját. Mozoghatsz egy teljes körű mozdulattal az előremenetben. Ez a dinamikus változata az egyensúlyt, a koordinációt és az erőt is növeli.

A statikus lökés sokkal könnyebb feladat, mint az előretörés. Azonban a hátránya a ragasztás a statikus lökdöznek korlátozott fejlődés az érintett izmok. Bár az előremutató előrehaladottabb és kihívásokkal telibb, mint a statikus ütközés, a hátrány itt a nagyobb sérülési lehetőség. Amikor előrehalad, az a tendencia, hogy lehetővé tegye az első térd mozgását a lábujjaid mögé. Ez túlzott stresszt ró a térdízületre. A megfelelő forma segíthet elkerülni a sérülést, de az előretörés jellege megkönnyíti a kioldódást vagy a kiegyensúlyozást, ami esetleg egy bukás vagy megrántott boka kialakulásához vezet. Kezdjünk statikus lángokkal, és haladjunk előre, amikor kifejlesztünk elegendő erősséget, egyensúlyt és koordinációt az alsó testben.

Statikus Lunge

Előretörés

Előnyök

hátrányai