Gyakorlatok brachialis sérülés esetén

A bicepszis és a könyök között elhelyezkedő brachialis izom fontos a könyökízület izometrikus hajlításához. A cselekvés irányításának legfontosabb izma, a brachialis gyakran részt vesz olyan sport- vagy mozgássérülésekben, amelyekben a kar rugalmasságát széles körben használják, például a tenisz vagy a pullups. Ennek eredményeképpen a brachialis ínhártya általában a fizikailag aktív egyéneknek, különösen azoknak, akik ismétlődő, erőteljes mozgásokat végeznek a karon.

Tünetek

A “tenisz könyök” néven is nevezik, a brachialis ínsüllyedés néha ismétlődő probléma, amely gyakorlatokat igényel a flareups okozta merevség és fájdalom csökkentésére. A tünetek közé tartozik a koncentrált könyökfájdalom, a könyök kényelmesebben történő rugalmassága, a könyök körüli vagy közvetlenül a duzzadást vagy a gyulladást. A kezelés a tünetek súlyosságától függ. Ha az extrém brachialis íngyulladást kezeletlenül hagyja, carpalis alagút szindrómát vagy burzitisz léphet fel, amely kortizont és fizikoterápiát igényel.

A brachialis tendonitis elkerülése

Mivel ezt az izmot rutinszerűen használják sportolás közben vagy más fizikailag megerőltető tevékenységekben való részvétel során, az izom rendszeres gyakorlása szükséges az izom megfeszítéséhez vagy szakadásának elkerüléséhez. Egyszerűen a könyök hajlítása nem elegendő ahhoz, hogy elkerüljék a brachialis íngyulladás incidensét. Specifikus ellenállási gyakorlatok, hogy a célzott karos inak fontosak annak megakadályozásában, hogy ez az izom gyengüljön a fizikai aktivitással.

Barbell Curls

Barbell curls képes a brachialis izom edzésére. Ennek a gyakorlatnak a végrehajtása közben tartsa egyenesen a hátát, és lassan emelje fel a súlyt, koncentrálva a könyökét egy szabályozott és egyenletes mozgatással. A súlyzó súlya korrelál a karizmok erejével, mivel a túl világos semmi nem egészíti ki az izom egészségi állapotát, és bármi túl durva anyag károsíthatja az izmokat.

Dumbbell Hammer Curls

A súlyzó kalapácsos fürtjei hasonlítanak a dudes fürtökhöz, de a biceps izom más területét gyakorolják, minthogy a súlyzót a válluk helyett a mellkasához simítsa. Ha egyenesen tartja a hátát, tartsa a kézfejet minden egyes kezében a combja mellé, tenyerével a combjaival szemben. Ezután lassan emelje fel a súlyzókat a könyökök hajlításával, amíg a súlyzók meg nem érintik a vállát. Ne engedje, hogy a könyök elhagyja oldalát, nyomja meg a könyökét a testéhez, hogy csak a brachialis izom emelje fel a súlyzókat. Több kézmozdulatos kalapáccsal végezzen váltakozó karokat, amíg az izm nem érzi szorosan, de nem fájdalmas.