Gyakorlatok gyógyító ágyéki törzs

A deréktáji törzs is ismert súlyemelő hátul, mert gyakori sérülés az ellenállóképző között. Míg az ágyéki vagy alsó gerincek képesek ellenállni a jelentős nyomásnak, a hirtelen benyomódás, a gerinc húzása vagy csavarása olyan törzshez vezethet, amely a hátad izmát és inakra hat. Tünetek, mint a hátfájás, az izomgörcsök vagy a fájdalmas alsó hát, az ágyéki törzs miatt fordulnak elő. Orvosa ajánlhat olyan gyakorlatokat, amelyek megerősítik a hasizmokat és az alsó hátra húzódnak, hogy segítsenek gyógyulni.

Végezze el az alsó hátsó szakaszt, hogy növelje a rugalmasságot az alsó hátsó sérülés után. Feküdj a hátadon a lábaddal. Lassan húzza meg a térdét a mellkasod felé, megragadva a lábad a kezedekkel és érzést nyújt a hát alsó részénél. Tartsa ezt a pozíciót 10 másodpercig, majd engedje el a nyújtást. Ismételje meg a gyakorlatot ötször, és szükség szerint végezze el a nap folyamán.

Masszírozhatja a hátsó izmokat és növelje a rugalmasságot a térd gördülő gyakorlatok elvégzésével. Kezdje úgy, hogy feküdt a hátadon, karjaid az oldaladon tágultak, a tenyér lefelé és a lábad a padlón lapos. Lassan engedje le a térdét a jobb oldal felé, és nyújtsa azokat annyira, amennyire csak kényelmesen tud. Emelje fel a térdét a kiindulási helyzetbe. Engedje le a lábát a bal oldalon, és folytassa a váltakozását oldalról oldalra öt készletre.

Erősítse meg a hasi izmokat oldalsó könyökkel. Tartson egy kézmozdulatot minden kézben, hogy növelje a feladat nehézségét. Állj lábaddal csípőszélességgel, és a karodat az oldaladon a tenyeredekkel a combod felé nézed. Lassan engedje le a testét a jobb oldalára, és a combját a combja mentén dobja le. Használja a gyomorizomzatát, hogy emelje fel és térjen vissza kiindulási helyzetébe. Folytassa a leeresztést, hogy ismételje meg a gyakorlatot 10-szer. Ismételje meg a bal oldalt, hogy egyenletesen hangosítsa a gyomorizmokat.

Védje magát a jövőbeni sérülések ellen dorsal emeléssel. Feküdj a gyomrára a karjaiddal a fejed mögé, és a lábad hosszabb. Vegye fel az alsó háta izmait, hogy felemelje a mellkasát a földről. Nem kell túl magasra emelkednie – annyira, hogy érezze az alsó háta izmainak működését. Engedje le a testet, hogy visszatérjen kiindulási helyzetébe, és ismételje meg a gyakorlatot nyolc-tíz alkalommal.