Hogyan kell enni friss oregano levelek

Az Oregano a menta család tagja. Bár a leggyakrabban az olasz ételhez kötődik, elsősorban azért, mert az oregánó tökéletes kiegészíti a paradicsomalapú szószokat, úgy vélik, hogy a görögöket először kulináris célokra használták oroszlánként, jegyzi meg az Arizonai Egyetem Mezőgazdasági és Élettudományi Főiskola. A friss oregánó nem olyan erős, mint a szárított oregánó, ezért többet kell használnia, ha friss ételeket ízesít. Ha nem termesztik a saját termékeit, keressen friss oregánót az élelmiszerbolt termelési részében. Ritkábban megtalálható, mint más frissen gyógynövények.

Válasszon világos zöld, friss oregano leveleket, amelyek nem hervadnak, sárgulnak vagy más elszíneződéseket okoznak. Legfeljebb három nappal vásárolhatja meg, mielőtt enni kívánja őket.

Tárolja friss oregano leveleket a hűtőszekrényben legfeljebb három napig szellőző műanyag zacskóban. Néhány furatot helyezzen el egy műanyag zacskó mindkét oldalán villával.

Várja meg, amíg a friss oreganó leveleket használja a mosáshoz. Tartson egy kis leveleket hideg folyóvíz alatt. Rázza fel a felesleges vizet, majd óvatosan törölje szét a leveleket tiszta papírtörlővel. Tegyen nagy mennyiségű friss oregano leveleket egy salátafűzőbe a könnyű mosáshoz és szárításhoz.

Használjon háromszor több friss oregano levelet, mint a szárított oregano mennyiségeket, amelyeket egy receptben a helyettesítés során ad meg, tanácsolja a University of Nebraska-Lincoln Extension.

Stack néhány friss oregano levelek és felhúzza őket szorosan. Helyezze a hengerelt leveleket egy vágódeszkára és vágja fel a tekercsre merőlegesen, hogy vékony szálakat hozzon létre, amelyekkel ízesíti az ételeket. Használjon egy nem kést.

Friss oreganó leveleket adjunk olyan ételekbe, amelyeket legfeljebb 20 perccel főzünk a főzési idő vége előtt, hogy ízük és megjelenésük megmaradjon.

Megszórjuk a vékonyra vágott friss oregano leveleket saláták, vagy a húst, baromfit, halat és tészta ételeket, mint a körettel.