Hogyan kell főzni a korhadt sütés nélküli főtt sütőt a sütő kikapcsolásával

A legtöbb szakács kihasználja az átviteli főzést, ami egyszerűen azt jelenti, hogy a húst az eredeti hőforrástól eltávolítják, mielőtt eléri a kívánt belső hőmérsékletet, hogy a fennmaradó hő végezze el a munkát. Nagyméretű átviteli főzést alkalmazhat, és nagy húsdarabokat, például csont nélküli elsődleges bordát főzhet közepes ritka ritkaságokká a “maradék-hő pörkölés” technikával. A maradék-hő pörkölés során a sütőben tartott forró levegő 500 ° Fahrenheit kezdeti fúrás után 135 főt vagy közepes ritkát főz. A maradék-hő pörkölés kevésbé aktív főzési időt igényel, mint a magas hőmérsékletű pörkölés, és egyenletesen készíti a fő bordát.

Szárítsa meg a bordát papírtörlővel 24 órával a főzés előtt. Liberálisan szezonozza a legelső bordát minden oldalról – a zsír kupakot, az első, a hátsó, az oldalát és az alját – a kóser sóval, és alaposan masszírozza.

Állítsa be a fő bordát egy sekély tálban vagy egy tálcán. A hűtőszekrényben lévő tartályt 24 órán át tárolja, fedetlenül.

Vegye ki a fő ribot a hűtőszekrényből 2 – 4 órával a főzés előtt. Hagyja, hogy üljön ki, amíg el nem éri a szobahőmérsékletet, körülbelül 2-3 órát egy 2-4 kilós sült, és 3-4 óra egy 4-8 kilós sült.

Melegítsük fel a sütőt 500 ° Fahrenheitre. Ha van konvekciós sütő, akkor kapcsolja ki a konvekciós ventilátort.

Állítsa be az elsődleges bordát egy pörkölőtartóban egy mély sütőedényben. Helyezze az elsődleges bordát a középső állványra, amikor a sütő eléri az 500 Ft.

Sült az elsődleges borda 5 percig fontonként. Például, ha van egy 6 kg-os csont nélküli elsődleges bordája, 30 percig sütnie kell 500 F-on. Állítsa be a sütő időzítőjét, hogy figyelmeztesse, mikor kell megölni a hőt.

Kapcsolja ki a sütőt. Hagyja, hogy az elsődleges borda szakács továbbra is főzzön a maradékhő felhasználásával 2 órán keresztül. Állítsa be az időzítőt, hogy figyelmeztesse, mikor kell eltávolítani az elsődleges bordát.

Vegye ki a fő borda a sütőből. Az elsődleges borda azonnal szolgáljon. Nem kell hagynia az elsődleges borda pihenését, a maradék-meleg főzés gondoskodott róla.