Hogyan kell főzni gyöngy rizs

A gyöngy rizs édes, ragacsos és hasonlóan más rizsfajokhoz is, hosszú vagy rövid szemű, feldolgozható vagy feldolgozatlan lehet. Íz és textúrája, a nyálkás vagy keményítő rizs közös tulajdonságai miatt a gyöngyriz is jó választás a sushi, a rizspuding és számos keleti főétel étel számára. Minden más, amikor ilyen típusú rizst főzünk. Különleges kezelés, edények és főzési módszerek szükségesek annak biztosításához, hogy a gyöngyház rizs kemény és rágós, és nem lágy és puha.

Adjuk hozzá a rizst egy nagy keverőedénybe, és öntsünk elég hideg vizet, hogy a rizst 2-3 hüvelykkel lehessen borítani. Hagyja, hogy a rizs 4- 12 órával áztassa a főzés előtt. Az áztatás lágyítja a rizs magot, és szükséges annak biztosítására, hogy a gőz képes behatolni az egyes kernelek felületére, hogy alaposan elkészítse a rizst

Adjon hozzá elegendő vizet egy gőzölős edénybe, hogy 1 1/2 hüvelyk mélységet hozzon létre. Állítsa be a pároló betétet vagy állványt a edénybe, és tegye fel teljesen a vizet a tűzhely tetejére.

Vidd le az áztató vizet a rizsről, és ürítse ki egy dróthálós szemcseppé, vagy egy bambusz gőzhajó felső részébe.

Állítsa be a szűrőt a gőzös állványon, fedje le a fazékot és gőzölje meg a rizst 30 percig.