Hogyan kell gyakorolni, hogy megszabaduljon a nevető vonalak

A nevető vonalak a száj és a szem külső sarkait alkotják. Jellemzőbbek, amikor nevetsz – tehát a név -, hanem a genetika, az öregedés és a napfény túlzott feltárása is. Az egyik módja annak, hogy segítsenek csökkenteni vagy megakadályozni a nevető vonalakat, teljesen leáll a nevetés. De sokkal inkább kívánatos megoldás a rendszeres arckifejezések, különösen azok, amelyek az arc-izmokat célozzák meg, hogy felemeljék a bőrt és minimalizálják a vonalak és ráncok megjelenését – mondja Carolyn Cleaves, aki a Carolyn’s Facial Fitness üzletet vezeti.

Hook your index ujjait a száj sarkain belül, és óvatosan húzza ki oldalra, legfeljebb 1/4 inch, mondja a Shape Your Face weboldal. Tegye meg, hogy összehúzza az orbicularis oris izomzatát, amely körülveszi a száját, és ellenőrzi, hogy képes-e megnyitni és bezárni, valamint összeszedni és összeszorítani az ajkakat, mondja a DataFace weboldal. Tartsa ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd nehezebbé tegye az izomot, lassan vonja be a száj sarkait egymás felé, ujjaival ellenállással. Pihenjen és ismételje meg, 25 ismétléssel. Az orbicularis oris izom erősítése segít annak biztosításában, hogy a túlfeszített bőrt megfelelő módon támogassák, hogy megakadályozzák a megereszkedést.

Helyezze az ujjait a nevető vonalak fölé, vigye erős nyomást, majd mosolyogjon annyira, amennyit csak tudsz az ajkakkal elválasztva – mondja FacialExercisesGuide.com. Tartsa körülbelül öt másodpercig, lazítson, és próbálja meg akár 30 ismétlést. Az ellenállás alatt mosolygóak erősítik az arc-izmokat és felemelik a bőrt, minimalizálva a gyűrődést – vagy a nevető vonalakat – a száj körül.

Helyezze hüvelykujját a szeme sarkaihoz, ujjaival a fejedelem tetején, mondja Carolyn Arc-Fitness. Csukja be szorosan a szemét, majd csúsztassa el hüvelykujját határozottan a szemétől a templomai felé. Ez a cselekvés kifelé és kissé felfelé húzza ki a szeme sarkát, bár nem fogod látni, mert a szemed zárva marad. Pihenjen és ismételje meg 10-szer. Amikor nevetsz, az arca természetesen felemelkedik, és a szeme körül ráncosodik. Ez a gyakorlat leküzdeni fogja ezt a hatást.