Hogyan kell kiszámítani a gyermekgyógyászati ​​adagolást

A gyermekgyógyászati ​​adagolás leírja a napi mg / kg / nap dózisban felnőtteknek megfelelő milligrammok számítását gyermekbiztonsági dózisok esetén. Határozza meg a gyerekek biztonságos adagolását a gyermek testtömegével. Ez a számítás nem mindig teljesen pontos, és nagymértékű megértést igényel az Ön által kezelt gyógyszerrel kapcsolatban. Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy képes meghatározni egy adott gyógyszeres gyógyszer gyermekbiztonsági adagját, ne kezelje a gyógyszert. Inkább forduljon egy képzett orvoshoz vagy gyógyszerészhez, aki jobban kiszámíthatja, hogy az adag biztonságos legyen a gyermeke számára.

Határozza meg a gyógyszer mg / kg / nap mennyiségét. Ezt az információt a gyógyszer gyártójától szerezheti be. Az ömlesztett gyógyszerekre, amelyeket több receptre osztanak szét, a gyártó tipikusan kinyomtatja az adagot a csomagolás oldalán.

Mérje meg a gyermek testtömegét. Bár a számításhoz a gyermek testtömege kilogrammban van, akkor is mérhet fontot és konvertálhat.

A csecsemő testsúlyát kilogrammonként konvertálja a csecsemő súlyának 2,2-gyel történő elosztásával. Például egy 22 kg súlyú gyermek súlya 10 kg.

Szorozzuk meg a baba tömegét kilogrammban mg / kg / nap mennyiséggel. Például a 22 font gyermek számára adott 30 mg / kg / nap adagolás nem haladhatja meg a 400 mg / nap mennyiséget.

Ossza meg a dózist a gyógyszeres kezelés gyakoriságával. Egy 22 font gyermek, aki napi négy dózisban 30 mg / ttkg-os gyógyszert szed, 100 mg adagonként kell vennie.