Hogyan lehet édesvízi rákokat főzni

Számos otthoni szakács elkerüli az élő kagyló és rákfélék vásárlását és főzését, mert nem tudják, hogyan készítse el őket, félnek az élelmiszerekkel borított betegségtől, vagy azért, mert nem akarják megölni az állatot a főzés során. A rákok jó kiindulópontot jelentenek a kalandok főzéséhez, mivel kicsiek és könnyebben kezelhetők, mint a homár, és kevésbé valószínű, hogy az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos problémák, mint a kagylók. Fagyasztott rákhúsokat is vásárolhat, ha gyenge a szív, de a friss rákok a legédesebb és legfiatalabb húst biztosítják.

Helyezzük a rákot a tálra és rendezzük át őket, és tartsuk ujjainkat a fogókkal. Távolíts el minden halott rákot.

Adjunk hozzá 4 q vizet egy készlethez. Adjuk hozzá a fűszerezést, és tegyük a vizet felforraljuk a magas hő hatására.

Dobja el a rákot a fogójával és forralja őket 2-5 percig. Amikor a rákok mind haltak és vörösen világossá váltak, készek.

Tegye a rákot egészen vagy csavarja le a farokról, távolítsa el a fűzőket, és repedje a farkát a húshoz. A húsokat tenger gyümölcsei salátában vagy olyan ételekben lehet elfogyasztani, mint a rák etouffee.

Helyezzük a rákot a tálra és rendezzük át őket, és tartsuk ujjainkat a fogókkal. Távolíts el minden halott rákot.

Melegítsük fel az olívaolajat magas hő hatására egy öntöttvas serpenyőben.

Főtt rákok

Rántott rákok

Add hozzá a sárgarépát, a hagymát és a zellert, és pároljuk, amíg a zöldségek puha.

Adjuk hozzá a rákot a serpenyőhöz a fogójával, és pörköljük őket mindaddig, amíg mindannyian világos pirosra nem fordultak.

Távolítsuk el a rákot a serpenyőből, és melegítsük fel őket a héjban, vagy hagyjuk, hogy enyhén lehűljünk, és csavarjuk le a farkát, és távolítsuk el a farok húst.