Magas pulzusszám és hányinger a testmozgás során

Gyakran a gyakorlati pont az, hogy a szívritmusát felemeljük, azonban meg kell tartani a biztonságos határokon belül. Ha túl sokáig túl magasra állítja a pulzusszámát, akkor károsíthatja a szervezetet, és hányingerként érezheti magát. Hányinger a testmozgás során is előfordulhat, mert nem hagyja a szervezetnek elegendő időt az étkezés megemésztésére a gyakorlás előtt. Az émelygés és a túlzott pulzusszám a testmozgás során olyan egészségügyi problémákat is jelenthet, amelyek orvosi látogatást tesznek szükségessé, ha továbbra is fennállnak.

Általánosságban azt szeretnénk, hogy a pulzusod elérje az edzésed maximumának felét, hogy hatékony legyen. Ha az aerob edzés során használod az izmokat, mint például a kocogás, a szívednek gyorsabban és nehezebben kell megvernie, hogy oxigénben gazdag vérmet adjon az izmaidnak, hogy megmaradjon. Ez a szívet éppen úgy gyakorolja, ahogyan a lábad izmait gyakorolja – a szívverés gyorsabbá teszi. Veszélyes lehet azonban, ha a pulzusszám meghaladja a maximális pulzusszám 85 százalékát. Ez a felső határ 162-es ütemre fordul percenként egy 30 éves, 153 ütem / perc 40 éves és 145 ütem / perc egy 50 évesnél.

Ha érezni érezheti magát az edzés alatt vagy után, akkor lehet, hogy elárulja. Az emberek gyakran jelentenek hányingert érzést, amikor túlzottan edzik, R. W. Fry és munkatársai szerint a British Journal of Sports Medicine 1994 szeptemberében kiadott cikkében. Győződjön meg róla, hogy nem kapja meg a túlképzést azzal, hogy meggyőződött arról, hogy a pulzusszám nem haladja meg a maximális pulzusszám 85 százalékát. Ha nem akarod abbahagyni az impulzus mérését, egy jó hüvelykujjszabály az, hogy ha többször meg kell állnia a levegőt, akkor túl keményen dolgozol.

A túl korán étkezés előtt rosszabbodhat vagy akár émelygést is okozhat, T. Kondo és munkatársai szerint egy 2001-es cikk az Appetite folyóiratban. Kondo és munkatársai az etetés után 40-50% -kal, vagy 70-80% -ukon végeztek edzést. Az emberek többé érezték magukat, ha a táplálkozás után nagy intenzitással gyakoroltak, mintha alacsony intenzitással gyakorolnák. Várjon három vagy négy órát nagy étkezés után, mielőtt gyakorolna, hogy csökkentse az émelygésérzésedet.

A mozgás alatt vagy után fellépő hányinger a pheochromocytoma nevű hormonrendellenesség jele lehet. A pheochromocytoma tünetei közé tartozik a fejfájás, a verejtékezés, a mellkasi fájdalom és a szorongás érzése. A pheochromocytomában szenvedők gyakran émelygéseket éreznek és hánytanak a testmozgás után. Forduljon orvosához, ha émelygés és magas pulzusszám a testmozgás során megmarad, annak ellenére, hogy csökkentette az edzés intenzitását és három vagy négy órával az étkezést követően várta a dolgát.

alapjai

Over-képzés

Edzés előtti étkezés

Figyelem