Mennyi zsírt kell enni az atkinsben?

Nem titok, hogy túl sok steaket és szalonnát eszik az egészségéért. De ha követed az Atkins-étrendet, akkor a magas zsírtartalmú húsokat fogyaszthatod. Bár az Atkins-diéta sok kritikát kap a zsírtartalmától, a tanulmányok azt mutatják, hogy hatékonyan segítenek az embereknek a nemkívánatos fontokat csökkenteni. Nem ismeretesek a magas zsírtartalmú termékek hosszú távú következményei. Forduljon orvosához, ha fontolóra veszi az Atkins diétát, hogy segítsen a testsúlycsökkentésben megbecsülni az előnyöket az alacsony szénhidráttartalmú étrend tervezett kockázatával szemben.

Az Atkins weboldalának adatai alapján a kalóriák 55-60 százaléka a zsírból származik. Attól függően, hogy hány kalóriát fogyaszthat az étrendről, amely a nők 1,500 és 1,800 közötti, a férfiak esetében pedig 1,800-2,200 kalóriát tartalmaz, az egy nap alatt fogyasztott zsírmennyiség 90-150 gramm lehet bárhol A táplálékba bevitt élelmiszerek típusai: A szénhidrátok a szervezet elsődleges energiaforrása. Amikor a szervezet nem kap elegendő szénhidrátot, ketonok formájában zsírt használ fel az üzemanyag számára, amely magában foglalja az Ön étrendjéből származó zsírt, valamint a testben tárolt zsírt. Ezzel az Atkins segít Önnek fogyni az Atkins weboldalának megfelelően.

Míg az Atkins diéta nagy zsírtartalmú húsokat, például hamburgert és kolbászot tartalmaz, tartalmaz még egészségesebb fehérje- és zsír lehetőségeket is. A hagyományos program, az úgynevezett Atkins 20, szakaszokra van osztva, ahol a megengedett szénhidrátok mennyisége napi 20 grammra korlátozódik a kezdetektől, és lassan növekszik, ha fogyni szeretne. A diéta tartalmaz egy újabb, kevésbé szigorúan korlátozott Atkins 40 nevű tervet is, amely a carb bevitelt napi 40 grammra korlátozza, így a kezdetektől fogva nagyobb mennyiségű táplálékfelvételt tesz lehetővé, beleértve a különféle gyümölcsöket és zöldségeket. A zsírválaszték mind a 20, mind pedig a 40-es tervben megegyezik, és mindkét terv olajokat tartalmaz – például az olíva, a kókuszdió és a lenmag – majonéz, a salátaöntet és a vaj. Mindemellett az Atkins-tervek fehérje-beállításai ugyanazok, és lehetővé teszik, hogy egészségesebb lehetőségeket válasszon, például csirkemellet, halat, tojást és magas zsírtartalmú húsokat, például kolbászt vagy szalonnát. Ahogy a szénhidráttartalék növekedik, megengedett az egészséges zsírokban lévő egyéb élelmiszerek, amelyek tartalmaznak néhány szénhidrátot is, például dióféléket és magokat.

Az alacsony zsírtartalmú étrend a fogyás és a szív egészségét szolgáló go-to diéta volt, de a kutatás kimutatta, hogy nem minden zsír rossz neked. A kalóriáknak a zsírból való nagyobb százalékos fogyasztása segíthet a fogyásban, csakúgy, mint az alacsony zsírtartalmú étrendben, a New England Journal of Medicine 2009-es tanulmánya szerint. Azonban, ha úgy döntesz, hogy az Atkins az Ön étrendje, akkor az egészségesebb zsír lehetőségeket is be kívánja illeszteni, például növényi olajokat, zsíros halat, avokádót, dióféléket és magokat. A telített zsírtartalmú ételek – például a vörös hús, a szalonna és a vaj – nem lehetnek jóak az egészségre, ha túlságosan nagy mennyiségben fogyasztanak.

Az Atkins diéta segíthet a fogyásban, és az új Atkins 40 a testtömegvesztés kiegyensúlyozottabb megközelítése. Bár Atkins azt állítja, hogy segít csökkenteni a súlyát a ketózis állapotba kerülésével, az étrend valóban segít elveszteni azáltal, hogy csökkenti a teljes kalóriabevitelt. Szinte teljesen kizár egy jelentős élelmiszercsoportot, gabonát, amely befolyásolhatja a tápanyagfelvételt, és megnehezíti a táplálék hosszú távú követését. Továbbá, ha nem választja az étkezési terv által javasolt egészségesebb zsíros lehetőségeket, akkor túl sok telített zsírt fogyasztasz az Atkins-tervben.

Mennyire kövér az Atkins

Fat Choices az Atkins Dieten

Az egészségesebb zsírok előnyei az Atkinsen

Előnye és hátránya az Atkins Dietnek